Hashtagspelletjes op Twitter. Neen ik ben er geen fan van. Sinds dit weekend komt er echter wel een hashtag voorbij, die ik best leuk om te volgen vind: #first7jobs of #firstsevenjobs.

Hierbij geef je in een tweet jou eerste 7 jobs mee en kan je dus wat zien welke achtergrond en cv andere twitter-gebruikers hebben, die je soms reeds jaren volgt op Twitter.

Mijn First7jobs?

Een paar dagen geleden ook maar eens mijn eerste 7 jobs toegevoegd (zoals je ook reeds gedeeltelijk kon terugvinden op mijn aboutpage).

Als ik nu terugkijk heb ik eigenlijk nog wel wat jobs vergeten als jobstudent, want daar heb ik wel wat jobkes gedaan: magazijnier, orderpicker in magazijn van Carrefour (veel respect voor wie dit jaren volhoudt!), 7tal zomers windsurfleraar (droomjob!), 1 zomer als weekverantwoordelijke surf/zeilkampen, en daarnast een 5tal jaar 1-2 weekends/maand als promo/demoboy op pad (voor Epson, Logitech, Packard Bell…).

Zo skipte ik een week hogeschool om als demoboy een nieuwe Epson kleurenprinter de demo’en tijdens de Mediaplanet beurs in 2003. Een weekje discussiëren met gepensioneerden, die kwamen klagen over de half-lege Epson cartridges bij nieuwe printers… :-/

Wat is er nu zo leuk aan die hashtag?

Het blijft een dom hashtagspelletje, maar ik blijf het fascinerend vinden om te kijken hoe iemand zijn eerste jobs hebben bijgedragen tot waar die persoon nu staat.

Wat ook opvalt is dat wat zwaar studentenwerk altijd op zijn plaats is om te leren werken. Zo spreekt Buzzfeed natuurlijk over de beste voorbeelden van de American Dream.


https://twitter.com/Marc_Rosa/status/762021018626060289

En sommigen moeten altijd anders doen en doen het op FB. 😉

Als ik wat stats bekijk, dan is het trouwens toch #firstsevenjobs die de overhand heeft.

PS: ja ook parodieaccounts doen mee… 😉
https://twitter.com/BeatrixPrinses/status/762662028481880064

Enkel van mensen die je volgt

Basic stuff, maar gebruik zeker deze optie in de zoekmachine van Twitter om dus de tweets terug te vinden, van de mensen die jij volgt.
twitter search

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
7 jaren geleden

Hey da’s best leuk wel. 🙂 Hier zijn de mijne.
https://twitter.com/aardling/status/763472110803181568