GoPro’s zijn al vele jaren mijn favoriete videocamera tijdens het windsurfen, op sneeuwvakantie, op racecircuits, op blogtripjes

Mijn GoPro camera stond de afgelopen jaren dan ook steeds klaar voor alle mogelijke werkjes en dit merk je dan ook aan het aantal blogposten doorheen de jaren over GoPro op deze blog. Ik ben dan ook gelukkig dat Red Bull het in slechte papieren verkerende GoPro een reddingsboei heeft toegeworpen met een “partnership”.

Sinds 2008 heb ik de GoPro HD Hero, HD Hero2, HD Hero 3, HD Hero 3+ en ondertussen HD Hero 4 Silver in bezit. De HD Hero 3+ heb ik eens verdronken en betrouwde ik niet meer volledig en daarom is de Hero 4 erbij gekomen.

Het is trouwens zo dat ik doorheen de eerste generaties steeds de nood zag om mee te upgraden, maar sinds de Hero4 silver is dit stilgevallen. De Silver edition is trouwens voor 95% van de bezitters meer dan goed genoeg.

De afgelopen maanden heb ik echter met de Hero 4 veel issues gehad, waarbij hij net op het foute moment vastliep of geen beelden had opgenomen. Hierdoor bleef mijn hele GoPro set dan ook meer en meer in de kast zitten ipv. dat deze werd gebruikt.

 

RMA-procedure opgestart

In december 2016 heb ik de Hero 4 net 2 jaar en het was dus de moment om nog binnen de garantieperiode van 2 jaar iets aan die vastlopers te gaan doen. Een ideale test voor de garantie-procedure van dit bedrijf.

Via een zeer goede FAQ/support-site krijg je de juiste antwoorden en kan je ook contact opnemen met hun supportmensen.

RMA-procedure Gopro:

  • Contact opnemen via de website
  • Je krijgt al snel een templatemail (met persoonlijke toevoeging) met enkele testjes die je dient uit te voeren.
  • Ik heb een mail teruggestuurd met de info uit het version.txt bestandje op de SD-kaart en een filmpje op welke manier ik de Hero4 steeds kon doen vastlopen.
  • Nadien ging het snel en diende ik een scan van mijn factuur, serienummer en adres door te mailen.
  • De volgende stap was het opsturen van mijn GoPro (zonder batterij, sd-kaartje…) naar een specifiek adres in Nederland.
  • Een weekje later ontving ik dan een volledig nieuwe Gopro Hero 4 Silver vanuit Nederland, waarbij de softwareproblemen niet aanwezig zijn.

Gopro softwareissues, even wat mailen, gopro opsturen naar NL en na een week een nieuwe in de bus. #top #gopro

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

 

Gopro set

Enja ik zou eens dringend die GoPro’s terug meer moeten bovenhalen. Aan de uitgebreide set uitbreidingen zal het niet liggen… 😉
gopro verzameling

Al valt dit nog goed mee als je de verzameling van Casey Neistat ziet in zijn studio met zijn OCD-achtige opstelling. Al geef ik wel toe dat zijn studio wel een echte mancave-droom is voor een gadget-techneut zoals ik.
casey neistat gopro studio

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments