Naast parkeren in de buurt van Brussel-Zuid is het parkeren rond onze luchthavens Brussels Airport in Zaventem en Brussels-South in Charleroi gewoon belachelijk duur.

We denken er soms niet bij na (want ja jouw vakantie mag iets kosten), maar enkele dagen parkeren loopt al snel op tot een rekening van boven de 50-70EUR.

Hierbij heb ik eens de test gedaan om nog een parking in Zaventem van vrijdagavond tot maandagavond online te gaan reserveren. Wil je op de niet-overdekte P4 staan (goed 10min wandelen) dan betaal je al snel 60EUR. De discountparkings zijn aan de andere kant van de luchthaven en dan moet je dus nog een pendelbus nemen.

Sharing economy maar dan met parkeerplaatsen

Ooit was er eenzelfde probleem met dure hotelkamers en taxi’s en daar hebben toen Uber en AirBnB een digitale oplossing voor gebracht. Nu is er eenzelfde oplossing voor die dure parkeerplaatsen gekomen in de vorm van de Brusselse startup myflexipark.be.

Het concept is eenvoudig en ook weer een voorbeeld van een 2 sided-business model met het samenbrengen van niet-gebruikte parkeerplaatsen en gebruikers, die een goedkopere parkeeroplossing zoeken.

Doen we dezelfde test voor dit weekend voor het vinden van een budget parking in Zaventem, dan vinden we een mix van bedrijfs- en privéparkings in de buurt met een goedkope privé-shuttle die je naar de luchthaven brengt (of je stapt de 1,5km vanaf de dichtsbijzijnde parking).

Voor een veilige parking bij Charleroi Airport vind ik het zelf nog belangrijker, daar ik persoonlijk al wat foute verhalen heb gehoord over de gekende parkings daar in de buurt.

Woon je nu zelf in de buurt van een concertzaal, luchthaven of andere plek met parkeerdruk, dan kan het beschikbaar stellen van je eigen parkeerplaats(en) eenvoudig wat geld opleveren (let wel op met hoe je deze inkomsten gaat aangeven als particulier).

Ik zie in Antwerpen zo zeker nog een mogelijkheid rond het Sportpaleis. Daar heb je bijvoorbeeld die tijdelijke “bewaakte” parkings  die 10-15EUR (cash 😉 ) vragen voor een donkere parkeerplek. De  bewaking zie je nadien meestal ook niet meer. Zo is de app bijvoorbeeld ook reeds actief rond concertzaal Vorst Nationaal.

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments