Voor een citytrip met de Eurostar wilde we donderdagavond reeds in Brussel slapen (daar we de eerste trein namen) en ook de auto daar ergens laten staan (daar we de laatste trein terug hadden zondagavond en treinen niet vertrouwen zo laat op de avond 😉).

De Q-Park parking onder Brussel-Zuid is gekend als de duurste parking uit ons land met tarieven tot 38EUR/dag! Dus ik ben eens op zoek gegaan naar een goedkopere manier van parkeren daar in de buurt van Brussel-Zuid.

De Interparking onder het justitiepaleis aan het Poelaertplein is alvast een betere oplossing met een dagtarief van 22EUR/dag. Als extra tip vraag je best een Interparking+ kaart aan, waardoor je 10% korting krijgt en nog maar 19,80EUR gaat betalen per dag. 19EUR/dag besparing dus… 🤗

Deze parking heeft trouwens ruimere parkeerplaatsen dan deze onder het station en ligt op een 15min (naar beneden) stappen van het station.

parkeren goedkoop brussel zuid

Zoek je een goedkope parking bij bijvoorbeeld de luchthaven van Charleroi (Brussels-South weet je wel) of Zaventem (Brussels Airport), kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden van goedkoop parkeren daar in de buurt, want ook daar kan je al snel een mooi bedrag uitsparen.

Al bespaar je maar 10-20EUR/dag, op een weekje vakantie is dit toch weer een mooi bedrag, dat je niet zomaar mag laten liggen.

 

Goedkoop slapen bij Brussel-Zuid?

Er zijn een hoop hotelketens naast Brussel-Zuid, maar op donderdagavond waren de tarieven best duur, dus verder gezocht en op dit speciale hotel uitgekomen: The Hive Room.

Update: Deze locatie blijkt gesloten te zijn en niet meer mogelijk om hier nog te boeken…

Een smalle deur zonder aanduiding tussen een vervallen restaurant en een sexshop over het station Brussel-Zuid, waar we donderdagavond naar een gsmnummer diende te bellen om de deur te laten komen opendoen. 🤔
goedkoop hotel brussel zuid

Maar achter die deur en smalle trap vonden we super propere kamer met 3 bedden, kleine attenties en dit voor een prijs van amper 65EUR/nacht. Soms moet de badkamer op de gang wel gedeeld worden met een andere kamer (waar niemand logeerde in ons geval), maar voor de rest echt niets op aan te merken: proper, TV met Netflix, rustig slapen, … en dus echt wel goede reviews op booking.com. 👌

goedkoop hotel brussel zuid

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
valkenborghs
4 jaren geleden

hallo,

de link werkt niet meer van de parking, kan dit?

Reply to  valkenborghs
4 jaren geleden

crap. Je kan in die parking blijkbaar niet meer online reserveren. Echt vreemd. In alle andere Brusselse parkings wel… :-/

4 jaren geleden

Bedankt voor de tip herman, ideaal als we vroeg naar Parijs moeten …