Google ads waarop je ooit geklikt hebt

Als online marketeer of internet power user moet je soms beseffen, dat je in een bepaalde kennisbubbel zit, waarbij je anders naar het internet kijkt, dan de modale internetgebruikers.

Google Adsense en de Google adwords advertenties blijken voor vele internetgebruikers nog steeds totaal onbekend te zijn.

Zie volgende grafiek met de data van die studies, die toch wel opmerkelijk zijn.
ib0xoKbOMgg1mc
Het blijft dus opmerkelijk, dat vele internetgebruikers niet doorhebben, dat ze Adwords advertenties zien staan. Er zijn dan ook vermoedens, dat de beslissing om sinds deze week de Google Authorship profielfoto’s uit de google rankings weg te halen, zorgt voor een betere CTR (Click Trough Rate) op de Adwords advertenties. Die profielfoto’s gingen namelijk teveel de gebruikers wegtrekken van de Adwords advertenties.

Vraagje voor Google webmastertool gebruikers:
Heeft er iemand al data voor na 27/6 in het Authorship lab rapport?
webmastertools

Op welke advertenties heb jij geklikt?

Vandaag zag ik via een retweet van @Bnox voorbijkomen met een leuke Google history link, waardoor je kan zien op welke Google Adwords advertenties je ooit geklikt hebt.

Weer een duidelijke herinnering, dat BigG ALLE data van jou weet en ook zal onthouden (en gebruiken voor het aanpassen van bijvoorbeeld de google rankings, die je ziet). Via het linkermenu op die link, kan je trouwens alle andere soorten zoektermen, die je hebt gelanceerd, nakijken.
ads history

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

5 comments

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.