2 weken geleden heb ik in mijn Android smartphone de locatie-instellingen van Android even aangepast, daar je locatiehistory volledig wordt bijgehouden door BigG.

Gisterenavond kwam er nog eens een tweet over voorbij, dus tijd voor een blogpost, omdat dit toch wel een eye-opener is voor velen en nog onbekend voor de meesten.

Iedereen met een android-smartphone moet maar eens surfen naar de locatiegeschiedenis van google maps. Dag na dag kan je je reisroute van die dag terug gaan herbekijken en merken hoeveel privacy gevoelige informatie er zo centraal wordt bijgehouden op de google-servers.

Enkele voorbeelden:
Op 12 november was er ’s avonds blijkbaar veel file op de E17 en nam ik mijn alternatieve route vanuit Gent.
12november

Op 30 oktober ben ik ’s middags gaan lunchen in Brasserie Wouter voor het Tablebooker-persevent en even in Putte de grens overgegaan in Putte voor nog eens wat Kruidvat-hamsteren.
30oktober

Op 9 oktober zat ik op het top secret testcircuit van Ford.
9oktober

Het is dus wachten op de eerste echtscheidingszaak, waarbij de advocaten met screenshots van de locatiegeschiedenis afkomen van de account van de overspelige partner…

Je kan in deze locatiegeschiedenis zowel de locaties van 1 dag als de volledige geschiedenis wissen (waarom dit 24u. moet duren, vraag ik me ook af).
locaties wissen

Bij een Android smartphone kan je in de instellingen bij locatieservices de tracking afzetten. Dat dit niet enkel een negatief privacy-issue is, blijkt dan weer uit de ingebouwde android device manager, waarbij je een gestolen android smartphone kan tracken en resetten.

Bij mij begint de locatiegeschiedenis trouwens op 21 juli (ook al bestaat dit blijkbaar al sinds april 2011). Is dit voor jullie ook zo?

Share.

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments