Jaar en dag gebruikte ik de service van Google alerts om me op de hoogte te gaan houden van nieuwe content over een bepaald zoekwoord (mijn hidden blogtip om zoveel blogs over verschillende nicheonderwerpen steeds te kunnen voeden met nieuwe content). Zie bijvoorbeeld deze blogpost uit 2010.

De afgelopen 2 jaar was Google Alerts steeds minder relevant aan het worden en kreeg ik amper nog nieuwe links door voor mijn ingestelde zoekwoorden-alerts. Ik was dan ook overgestapt naar Talkwalker alerts, die eenzelfde alert service bracht. Zo krijg ik elke week de nodige content ideeën in mijn mailbox voor mijn niche blogs.
Search_results_-_herman_maes_gmail_com_-_Gmail

Ook al heeft Google al jaren dé bron van alle data, toch kregen ze het niet voor elkaar je een snelle alert te versturen als er een nieuwe webpagina/blogpost verscheen over jou ingestelde zoekwoord. Er werd dan ook volop gespeculeerd over een mogelijk verdwijnen van Google Alerts, zoals Google ook de stekker trok uit Google reader en andere online services.

Groot was dan ook mijn verbazing, dat mijn ingestelde followthatpage van de Google robots.txt nieuw leven aangaf voor de Google Alerts service.

google alerts robots

Er is dus een nieuwe niet-echt Google achtige layout gekomen van deze service, waardoor je eenvoudig nieuwe alerts kan aanmaken voor bepaalde zoekwoorden, je eigen naam,… Ik geef bijvoorbeeld altijd de tip aan PR/communicatiemedewerkers om de naam van hun CEO zo te gaan volgen, zodat ze hem kunnen inlichten van elke vermelding in de pers.
Google_Alerts_-_meldingen_van_interessante_nieuwe_inhoud_op_internet

Ik heb weer wat nieuwe alerts ingesteld en ben benieuwd hoe snel en wat de kwaliteit van de resultaten in mijn inbox zullen zijn. Of zou het enkel een cosmetische upgrade zijn?

Het antwoord van Talkwalker

Het antwoord van Talkwalker op deze nieuwe Google Alerts is een nieuwe social tracking service Talkwalker Social search. Binnenkort maar eens wat tijd maken om hier dieper in te duiken.
Talkwalker_-_Search

Ook Kaely is fan van Google Alerts

Altijd leuk om in een blogpost een leuke actrice te kunnen plaatsen en dan nog volledig relevant. In een nieuwbericht van vorige week op mtv.be bekende Kaley Cuoco (gekend van de super geeks-reeks The Big Bang Theory) dat ze “geobsedeerd” is van Google Alerts. Benieuwd of ze deze blogpost nu ook in haar Google Alerts krijgt. 😉
kaley-cuoco-in-the-big-bang-theory-the-real-reason-behind-kaley-cuoco-s-drastic-haircut-is-totally-unexpected

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
9 jaren geleden

Hahaha, deze blogpost gaat zeker knallen met een babe als Kaley Cuoco erin… 😉
Nu serieus, merci voor de update ! 🙂

Nick
9 jaren geleden

@Michaël, denk dat er dezer tijden andere blogposts zijn die meer “knallen” over Kaley 🙂