Social netwerk Ello -> Iemand een invite nodig?

De afgelopen dagen is er wel wat social media gegons over alweer een nieuw social media netwerk, dat tracht de hegemonie van Facebook te gaan doorbreken. Dit met als strijdpunt, dat op FB je het product bent, dat goed geld oplevert voor de aandeelhouders dmv. reclame.

Ello.co heeft de nodige seed-funding opgehaald en is deze dagen met een invite-only beta-versie live gegaan. Het is dus kijken wie reeds toegang heeft en bij die personen een invite lospeuteren om zo binnen te geraken.

Hierbij mijn dank aan @gertbaudoncq voor de invite.

Mijn eerste indrukken van Ello zijn vooral een UX-onvriendelijk site, waarbij het zoeken is hoe je comment, foto’s worden van landscape naar portrait mode omgezet,… Momenteel groeit verdubbelt het aantal leden elke 3-4 dagen, dus het wordt ook kijken hoe hun sizing is opgezet. Uit het boek over het ontstaan van Twitter en ook het ontstaan van Hyves weten we alvast dat dit het kritieke punt is bij een dergelijke launch.

Even een paar uurtjes mee gespeeld dus en die dailybits-username alweer geclaimed. We zien wel wat het binnenkort kan worden, maar momenteel vind ik het nog wat te ongebruiksvriendelijk om een grote hit te worden.

Ello___dailybits

En natuurlijk zijn er ook weer de zotten, die de invites op Ebay plaatsen en nog veel zotteren, die daar ook nog eens op gaan bieden….
Premium_Ello_Beta_Invite___eBay

Update
Nog een kleine seo-tip. De profiel-link van je Ello-profile is blijkbaar een gewone dofollow-link (met dus Google linkwaarde).

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.