De afgelopen dagen is er wel wat social media gegons over alweer een nieuw social media netwerk, dat tracht de hegemonie van Facebook te gaan doorbreken. Dit met als strijdpunt, dat op FB je het product bent, dat goed geld oplevert voor de aandeelhouders dmv. reclame.

Ello.co heeft de nodige seed-funding opgehaald en is deze dagen met een invite-only beta-versie live gegaan. Het is dus kijken wie reeds toegang heeft en bij die personen een invite lospeuteren om zo binnen te geraken.

Hierbij mijn dank aan @gertbaudoncq voor de invite.

Mijn eerste indrukken van Ello zijn vooral een UX-onvriendelijk site, waarbij het zoeken is hoe je comment, foto’s worden van landscape naar portrait mode omgezet,… Momenteel groeit verdubbelt het aantal leden elke 3-4 dagen, dus het wordt ook kijken hoe hun sizing is opgezet. Uit het boek over het ontstaan van Twitter en ook het ontstaan van Hyves weten we alvast dat dit het kritieke punt is bij een dergelijke launch.

Even een paar uurtjes mee gespeeld dus en die dailybits-username alweer geclaimed. We zien wel wat het binnenkort kan worden, maar momenteel vind ik het nog wat te ongebruiksvriendelijk om een grote hit te worden.

Ello___dailybits

En natuurlijk zijn er ook weer de zotten, die de invites op Ebay plaatsen en nog veel zotteren, die daar ook nog eens op gaan bieden….
Premium_Ello_Beta_Invite___eBay

Update
Nog een kleine seo-tip. De profiel-link van je Ello-profile is blijkbaar een gewone dofollow-link (met dus Google linkwaarde).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sebastiaan
Reply to  Herman
9 jaren geleden

Ik ben wel benieuwd naar dat nieuwe platform, dus graag een invite

Jurgen
9 jaren geleden

Als er nog over zijn: graag! #dankuwelmerci

Jurgen
Reply to  Jurgen
9 jaren geleden

(Info@jrgndwvr.be)

9 jaren geleden

Ik heb zowat het zelfde gevoel met die UI. Ik vind er mijn weg niet goed in terug. Naar mijn persoonlijke mening is het ding gewoon lelijk.

Ik vraag me ook sterk af hoe die site free kan blijven op termijn. Ze moeten ergens inkomen genereren anders gaat het snel gedaan.

ilse
9 jaren geleden

Hier mag je ook eentje mailen als ze terug actief zijn naar ilse.himschoot@telenet.be

Filip
9 jaren geleden

Smijt mij ook maar nen invite als ge er nog over hebt. Waarvoor dank !

9 jaren geleden

Een invite is ook bij mij altijd welkom… 😉

9 jaren geleden

Ook ik ben nieuwsgierig dus graag een uitnodiging.

9 jaren geleden

Mocht je nog hebben; ik wil ook wel een invite! 🙂

john poelman
9 jaren geleden

Dan zal ik jou ineens gaan volgen op ello. Gebruiksvriendelijk is het inderdaad niet. Ik verwacht er ook weinig van eigenlijk. Het zal afwachten blijven. Persoonlijk denk ik dat dit de volgende googke plus is, alleen lelijker