Begin maart heeft Google zijn eerste branded Google Store geopend in Londen. In tegenstelling tot Apple heeft Google momenteel nog nergens eigen branded stores met producten met het Android besturingssysteem.

Op de terugweg van #brightonseo ben ik naast het gaan testen van een Apple Watch ook even langs de Google Store gegaan.

Dat de evolutie van Clicks and Bricks (Clicks and Mortar) ook bij deze online giganten steeds belangrijker wordt mag duidelijk zijn (zie ook de fysieke Coolblue winkels in België en de eerste Amazon winkel in NYC).

Direct ook een waarschuwing, voordat je té enthousiast zou worden. Deze “Google Store” is een eerste experiment en niet meer dan een hoekje bij het binnenlopen van de grote Currys PC World winkel op Tottenham Court Road in Londen.
Google Store London

Je kan er dan ook de Android watches (LG en Motorola 360 model), Nexus smartphones/tablets en natuurlijk een hele hoop aan Chromebooks voelen, strelen en testen. 😉
Google Store London 2

Daarnaast hebben ze wat leuke gimmicks staan, zoals een 4*2,5m Google Earth scherm en een graffiti wall om digitaal de Google Doodle wat te pimpen met een virtuele spuitbus.
Google Store London 6

Google Store London 7

Je kan eenvoudig de hele wereld afvliegen en inzoomen waar je maar wilt op het grote scherm. Ik kan me voorstellen dat het op drukke momenten even aanschuiven zal zijn en dat je dan op groot scherm mee de huizen van je voorgangers kan bekijken.
Google Store London 5

Wat fun in de #googlestore in Londen. Google earth op scherm van 4 op 2,5m #geek

Een video die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

Het mag duidelijk zijn dat het de standaard (outdated) Google Earth beelden zijn, want veel is er nog niet te zien van de nieuwe Intracto campus in Herentals. 😉

Google Store London 4

Leuk om eens 10minuten binnen te springen als je toch in de buurt zou zijn, maar niet dezelfde whoow-beleving als bij het binnenstappen van een Apple Store.

Google Store London 3

Google Store London 1

Kleine video van de hele geeky installatie in de etalage, waarbij je alle onderdelen wel kan laten bewegen.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments