De afgelopen dagen was ik voor een zeer kort bezoek in Brighton voor de gespecialiseerde #BrightonSEO conferentie.

Bij de terugweg langs Londen heb ik van mijn 2 vrije uren nog even snel gebruik gemaakt voor een “Uber taxirace” (met dank aan de 10EUro gratis krediet bij openen van Uber account) doorheen Londen naar 2 winkels: de eerste Google store (in-store) en even een blitzbezoek aan de Apple Store op Regent Street.
apple store regent street
Sinds vrijdag 10 april is de langverwachte Apple Watch namelijk in enkele geselecteerde landen verschenen in de Apple Stores:

Je kan de Apple Watches nog niet direct betalen en mee naar huis nemen, maar na het maken van een afspraak kan je wel een ware passessie/concierge sessie van 15minuten boeken met de verschillende modellen om de Apple Watch nadien te bestellen via een pre-order. Ze worden vanaf 24 april uitgeleverd, maar ik kreeg toch een wachttijd van 4 tot zeker 6 weken te horen in de winkel.

Apple watch concierge launch 2

Ja moet dus een afspraak maken online (of aanschuiven voor een walk-in afspraak) of je kan ook je vriendelijke zelve bovenhalen en een Apple-guy aanspreken, die even niets staat te doen. Een kleine chitchat over dat het best druk was in de winkel en dat de Apple Watch toch echt de toekomst is (blablabla even meegeven dat hij trots mag zijn dat hij de eerste dagen de Apple Watch kan tonen aan alle fans 😉 ). En een minuut later was ik een Apple Watch rond mijn pols aan het gespen.

Apple watch concierge launch 9

Details over deze concierge sessie om een Apple Watch te passen

De vaste Apple Watch modellen (ingewerkt in de tafels) kan je vrij bedienen en de verschillende app’s testen. De Apple Watch modellen, die je rond je pols krijgt aangemeten zitten echter in een demomode (die automatisch doorloopt). Ik vermoed dat dit zelfs speciale demo-modellen zijn (wegens diefstalgevaar door handige pickpockets?).
Apple watch concierge launch 1

Ook opmerkelijk is de afwezigheid van docking stations. Ik vroeg de Apple medewerker of ik ergens een Apple Watch docking station kon zien, maar deze was nog niet in de toonbanken te vinden.

De standen waar je een Apple Watch kan proberen (in de Apple Store in Regent Street waren er zo een 24 plaatsen) zijn de medewerkers voorzien van een speciale handheld, waarmee ze de schuiven kunnen openen waarin alle modellen liggen te blinken (exclusief de dure Apple Watch Edition versie, waar je een aparte afspraak voor moet maken en pas start met prijzen van 8000£).
Apple watch concierge launch 3

Apple watch concierge launch 4

Als ik zelf voor een dergelijke Apple Watch zou gaan, dan zou ik persoonlijk voor een echte Apple Watch (dus niet de entrylevel Apple Sport watch) met een metalen bandje kiezen, daar ik er toch geen sportdoeleinden voor ogen zou hebben. Mijn gekozen model voor het passen was echter wel eentje met een stevig prijskaartje van een stevige 859£ (1187EUR)… Autch!

Apple_Watch_-_Pre-Order_Apple_Watch_-_Apple_Store__UK_

Het aanpassen van het aluminium bandje ging verbazend snel (door het ingenieuze click-systeem), waardoor ik in een korte tijd een perfect passend Apple Watch rond mijn pols had zitten. Merk ook de horloge van die Apple store medewerker op. Persoonlijk zou ik die medewerkers Apple Watches laten aandoen of andere horloges bannen tijdens de demo’s!

Apple watch concierge launch 5

Apple watch concierge launch 6

Merk ook het poetsdoekje op. Het was een continu gepoets van al die horloges, zoals ook Thomas ook opmerkte.

Wil ik nu zelf een Apple Watch?

Een hele tijd geleden (eind 2013 blijkbaar) heb ik nog een Sony smartwatch 2 getest voor mijn blog. Wel een handig gadget en sommige zaken zie ik echt wel als nuttig.

Zolang de gebruikte batterijen echter geen week meegaan, dan hoeft het nog niet voor mij.

Zelf gebruik ik van al mijn horloges (ja ik draag dagelijks een horloge) het meest mijn super comfortabele G-shock horloge. Dankzij opladen via zonne-energie draag ik deze al 5 jaar zonder dat de batterij ooit is vervangen.

Daarnaast vond ik het homescreen met al die vele apps echt wel te druk. Ik mag wel vermoeden, dat je de meeste apps kan verwijderen, zodat je enkel de nuttige over kan houden. het is namelijk echt wel pieren met je ogen en inzoomen om de juiste app te selecteren.

Apple watch concierge launch 10

Apple watch concierge launch 7

Apple watch concierge launch 8

En voor het geval dat je niet tussen de versies kan kiezen de enige echte flowchart om je keuze te maken.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments