Deze morgen horen voorbijkomen op de radio en direct maar eens die Mentor support app van de VDAB geïnstalleerd en mezelf een profiel aangemaakt.

Deze app is een verwezenlijking van 4 internationale studenten, Augusto Silva (Portugal), Deborah Lindberg (Zweden), Marc Hendrickx (Nederland) en Menelaos Synefakoulis (Griekenland), die vanuit het IBM Extreme Blue zomerstageprogramma deze Tinder-achtige app hebben ontwikkeld voor de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB.

De app draait volledig rond het pay-it-forward principe, waarbij studenten al swipend op zoek kunnen gaan naar een mentor om vragen te stellen over de jobmarkt, welke richting ze moeten uitgaan of het pitchen van een idee.

mentor support app vdab

VDAB Mentor app

De app is beschikbaar voor Android (Play store VICK-mentor app) en iOS (Mentor app voor iOS) en heeft 2 delen in de app:

  • Je kan je opgeven als zoekende naar een mentor, waarna je door de mentors kan beginnen swipen.
  • Je kan een profiel als mentor aanmaken, waarna je vragen om mentor te worden kan accepteren en contact kan beginnen opnemen.

Een geniaal eenvoudig concept, maar ik heb mezelf dan ook direct een profiel aangemaakt, daar ik altijd graag anderen mee op weg zet. Zeker in mijn vakgebied kan dit voor studenten een eenvoudig concept zijn om een bepaald idee eens te pitchen bij een expert in dat doelgebied. Het zijn zulke vernieuwingen, die we nodig hebben om de kloof tussen jobmarkt en studenten verdere te gaan wegwerken in de hoogtechnologische niches.

Ik vrees echter wel dat vooral mentors in het (online) marketing, IT,… gebeuren als eerste massaal de weg zullen vinden naar deze app en dat het dus vooral voor die doelgroep van studenten en werkzoekenden een mooi platform kan worden.

Natuurlijk kan je ook altijd gewoon contact opnemen met mij als je eens een bepaald idee (in vertrouwen) wilt pitchen.

mentor app vdab

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
9 jaren geleden

Aan het installeren. 🙂 Dat zijn nu echt van die projecten waar ik met plezier aan meewerk. Bij de setup blijf ik altijd met dezelfde vraag: doen wij nu “online marketing” of “digital marketing”? Want je wil natuurlijk dat mensen jou kunnen terugvinden.

Reply to  Stijn
9 jaren geleden

Ondertussen 11 matches. Sommige met goede vragen, sommige zonder vragen en marketing guys die het gebruiken voor uitbreiden van hun netwerk.