De afgelopen jaren is het buzzword voor nieuwe startups het concept van “the lean startup”. Met weinig middelen een MVP (minimum viable product) ontwikkelen om eerst te kijken of er een markt voor je nieuwe product is.

Het crowdfunding platform kickstarter wordt hiervoor al langer gebruikt door nieuwe startups, die willen kijken hoeveel interesse er is voor hun idee (voor ze aan de productie starten). Er zijn vele succesverhalen te vinden (zoals de pebble smartwatches), maar soms gaat het ook iets té goed. Zo zijn er verhalen genoeg van bedrijven, die in de problemen kwamen door Kickstarter door een overfunding van hun project en bijhorende productie/scaling/verzendingsproblemen.

Hacking Ikea voor user testing

Het designbureau Upwell uit San Francisco Upwell heeft een andere manier gevonden om te kijken of hun nieuwe product, de walhub switch plate, de nodige interesse zou kunnen hebben bij het grote publiek.
walhub
1 van de mensen van het designbureau ging verkleed als Ikea-medewerker op pad naar de plaatselijke Ikea-vestiging en installeerde de walhub op verschillende plaatsen in de gekende showroom-afdeling van Ikea.

Een mooi staaltje van undercover user testing en daarnaast zorgt het verhaal ook voor de nodige online buzz voor het designbureau en de walhub. Missie geslaagd voor hen! Best mooi van dit piepkleine designbureau, zonder veel online zichtbaarheid (amper 92 twittervolgers en 175 Facebook fans).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Michael
10 jaren geleden

Geweldige stunt!