De afgelopen weken heb ik mijn teamleden in mijn Marketing Technology team bij Intracto gevraagd om hun goede voornemens op hard/soft skills vlak eens neer te pennen voor 2017. Zo kunnen we kijken wie naar welke welke events/conferenties gaat en wie samen iets kan leren.

Omdat dit altijd leuke discussies oplevert, hierbij ook mijn goede voornemens voor 2017.

Hard Skills voornemens 2017

Het zal snel duidelijk worden, dat DE doelstelling voor mij in 2017 vooral nog veel technischer worden is. Ik wil beter alles in de vingers hebben, hoe alles achterliggend werkt en hoe ik dit het beste kan gaan inzetten. Ik wil mijn profiel als technisch marketeer/marketing technologist nog verder versterken.

1. GIT PUSH knowledge
Me meer inwerken in het developer gebeuren. Ikzelf kan me redden op developmentgebied en iets cowboy-gewijs in elkaar knutselen, maar in 2017 moet ik bijvoorbeeld toch echt eens GIT (en mijn github profiel) onder de knie krijgen via de command line. (Voor wie het nu hoort donderen: GIT is een technologie voor het maken/beheren van versies van je code op een gestructureerde manier.)

2. Show me the Dashboards!
Maar eens enkele avondjes me werpen op Klipfolio om deftige dashboards te leren bouwen en ineens Google Data Studio mee te nemen.

3. It’s the hardware, you stupid!
Daar ik binnenkort een groot Raspberry Pi project ga opstarten, ben ik de afgelopen week terug aan de slag gegaan met een Raspberry Pi3. Installeren en configureren zonder scherm, maar gewoon stoer via SSH. Ik ga me nog terug comfortabel voelen met al die unix-commando’s. Volgende week begin ik ook te spelen met mijn eerste drone en die 3D printer moet misschien ook eens terug tot leven gewekt worden?

Wie weet start ik dit jaar ook wel aan mijn eigen magicmirror?

4. Get ready to GDPR rumble!
Daar we met een rotvaart richting mei 2018 hollen en de nieuwe Europese Data privacy richtlijn ineens er gaat zijn, is het tijd om me daarin in te werken. Hallo data privacy regeltjes, wetten, procedures,… Hallo aanpassen eigen privacy statement en in regel brengen van mijn data opslag.

5. You’re certified
Ondertussen is dit goed voornemen al tot een goed eind gekomen. Mijn Google Analytics certificaat is weer binnen. Of ik ook die duizend HubSpot en Adwords certificaten ga hernieuwen is een andere vraag.

6. Take me to the cloud
Op de Amazon AWS cloud heb ik ondertussen reeds mijn emergency-backups (Amazon Glacier) en ook een VPN-instance draaien. Hier wil ik dit jaar meer kennis over vergaren over het opzetten van Amazon AWS instances.

7. Financiële kennis bijspijkeren
Ik geef toe dat het enige vak dat ik in mijn bachelor bewust heb verpest boekhouden is. Dit telde samen met bedrijfskunde, waar ik zeker was van een 17-18/20 en voor het boekhoudexamen heb ik dan ook amper moeite gedaan. ZONDE, want nu wil ik dus een avondcursus gaan doen om een financiële balans goed te leren lezen.

Soft Skills voornemens 2017

1. Me speak flenglish
In 2017 ga ik nog wel enkele keren de Eifeltoren van dichtbij zien door een groot project en gaan er wat Thalysritjes aankomen. Tijd om die passé composé terug boven te gaan halen (en daarnaast dit boek uit te lezen: 100 ways to save your ass in English) en vooral het te durven spreken.

2. Mindre typo’s makne
Zie de laatste 1000 blogposten.

Blog voornemens 2017

Ook voor mijn blog heb ik wel wat voornemens en eigen doelen.

1. Get shit done
Ik heb een karrenvracht aan onafgewerkte drafts klaarstaan.

2. Meer en zottere samenwerkingen
Altijd leuk om met andere bloggers/vloggers/… samen te gaan werken. Enja daar horen soms ook bedrijven bij. Enja ik beloof dat ik altijd mijn eigen twist en invalshoek zal gebruiken. Dus merken die me aanspreken, mogen meer tegenwerkingen, kritische vragen en alternatieve voorstellen verwachten van mijn kant uit.

3. Ondersteunen van goede doelen
Ik besef dat ik een groter bereik heb dan iemand anders en ga dit bereik dan ook meer inzetten voor goede doelen. Zo werkte ik al mee met SOS kinderdorpen en roep ik nu iedereen op om in februari mee te gaan doen met Tournée Minérale van Stichting tegen kanker. 28 dagen zonder alcohol is dan ook een makkie, niet?

Events/opleidingen 2017

Onder de mensen komen is ook 1 van die soft skills, waar ik al enkele jaren hard aan blijf werken. Via het geven van digital marketing presentaties, maar ook door het bezoeken van de juiste events.

Hier kan je me al zeker vinden in 2017:

  • Friends of Search – Dé Benelux SEO en SEA conferentie op 10min van Amsterdam-centraal.
  • TNW Europe 2017 – 2 dagen mezelf in Amsterdam weer onderdompelen in alles rond tech en startups (zie blogpost Casey Neistat).
  • Google Analytics User Conference – Vorig jaar op het hoofdpodium gestaan en daarnaast genoten van alle tech-talks.

Daarnaast misschien eens een Measurecamp meepikken of wie weet waar ik ergens op een stage geraak?

Iemand nog suggesties voor deze lijst?

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tom Deleu
7 jaren geleden

Aha. Meteen zelf het “100 ways” boek besteld. Ziet er praktisch uit. Thanks voor de tip 🙂