Afgelopen jaar ben ik voor mijn dagelijkse werkzaamheden overgeschakeld naar een backpack ipv. de klassieke laptoptas om alles mee te nemen. Even comfort en flexibiliteit boven zakelijke look geplaatst en met veel tevredenheid.

Een jaar lang heb ik uitgekeken naar een Kickstarter project dat ik had ondersteund: de Lifepack backpack van Solgaard. Een ingenieuze nomad working backpack, die uitgerust is met de nodige handige features om deze als daily work backpack te gaan gebruiken.

Daar verzamelblogposts het altijd goed doen (zoals die met mijn GoPro set), dan ook eens een blik in mijn Daily work backpack (of EDC = Every Day Carry).

Solgaard LifePack backpack

Stevige en vooral super comfortabele backpack met wat extra handige features:

1. Zonnepaneel met noodbatterij
– 11.000mAh capaciteit (ter vergelijking de kleine noodcharger die ik ook bij heb heeft 800mAh)
– 2 USB-poorten (slow speed en high speed 2.4A output)
– Goed zonlicht geeft 450mAh per uur aan oplaadcapaciteit = 4uur om volledige smartphone op te laden

2. Beveiligde laptopsectie waarbij ook de bodem extra is verstevigd en bijvoorbeeld een documentengedeelte.

3. Slot om de backpack eenvoudig ergens aan vast te klikken (station, café, trein…)

4. Waterdichte/verstevigde stof en extra waterbestendige regencap voor over de rugzak.

Enige nadeel is dat door de noodbatterij en extra verstevigingen de backpack leeg al wel 1.2kg weegt, dus als handbagage op een Ryanair vliegtuig niet zo ideaal.

Na 2 weken gebruik valt vooral het comfort op van deze backpack. Waanzinnig aangenaam om te dragen (zelfs als ik hem volledig heb volgeladen). Als minpuntje had ik nog wat extra afgesloten binnenzakken kunnen gebruiken om alles goed weg te werken.

Enja, er zijn nog enkele “powerusers” die ondertussen met dezelfde backpack rondlopen. 😉

Apple Macbook Pro 13 (late 2013)

Als dagelijks (en avondlijk) werkbeest heb ik nu al een 3tal jaren een Macbook Pro.

Maar hey Apple, ik wil eigenlijk een nieuwe “maximized” Macbook Pro 13 inch kopen, maar ik wil geen extra dongles, slechtere batterijduur, verdwijnen van Magsafe-poort… :-/ Ja Casey I feel your pain.

Daily stuff

In de zaken, die ik dagelijks overal meeheb heb ik onlangs nog een grote opkuis gedaan en heb ik enkel nog de meest gebruikte items toegelaten.

 • Targus USB-presenter
 • Philips Noise Cancelling koptelefoon (en cheapo oortjes om snel iets op de trein ofzo te beluisteren)
 • Mini displayport-VGA connector
 • 800mAh noodbatterijtje van 1 of andere grootbank, waar ik er nog wat van heb liggen, dus kan ik steeds meegeven met iemand.
 • Je maakt vrienden door steeds alle soorten bankenkastjes bij te hebben en een E-ID lezer
 • Dafalgan, oordoppen, flesopener, led-lampje,…
 • Een hoop LEGE ubs-sticks, die ik dan ook kan/durf meegeven. Waanzinnig wat je soms op uitgeleende USB-sticks kan terugvinden…
 • Google notitieboekjes FTW (mijn dagelijkse schets/krabbel/todo boekjes)
 • Stopcontact-usb lader
 • Ik ben ondertussen 1 van de laatste fans van Android smartwatches, maar ik draag al 18 maand bijna dagelijks een Moto360 smartwatch (1ste generatie). Spijtig dat Motorola stopt met verdere ontwikkeling.
 • Kabeltjes: mini-usb, micro-usb en een ethernetkabeltje van 20cm

Quecha jas

Euhm een jas in mijn daily backpack?

Yep met dank aan Decathlon een Quecha jas meegekregen overlaatst op een testevent en deze is nu de afgelopen maanden ideaal gebleken. Super lichtgewicht X-light donsjas, die ideaal is om mee te nemen in mijn backpack (weegt amper 440gram).

In 2017 heb ik een hoop business trips met de Thalys op de planning, waarbij ik maximaal 1 nacht weg ben. Travel light dus (en daardoor ook uit mijn backpack de Leatherman eruit gehaald, die ik vroeger ook bijhad).

Everydaycarry.com

Schitterend affiliate marketing concept is de website everydaycarry.com, waar je je EDC-collectie kan toevoegen en nadien embedden. De items dien je zelf te taggen en krijgen dan automatisch een Amazon affiliatelink.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments