Het verhaal begint bij 1 van de Apple engineers die de nieuwe Iphone is aan het doortesten en deze achterlaat op café in Redwood City. Via via verkoopt de “vinder” dit prototype voor 5000$ door aan de internationale gsm-blog Gizmodo.

Gizmodo ziet zijn kans schoon en pakt dan ook groots uit met dit nieuwe Iphone prototype met een uitgebreide blogpost.

nieuwe iphone

Tot daar het standaard verhaal. Leuker is het om daarna te gaan kijken hoe het voortloopt. Blijkbaar heeft gsm-blog Gizmodo op deze manier een dikke 20 miljoen extra pageviews aangetrokken op enkele dagen door alle tweets, links,… naar hun iphone-blogpost. Niet slecht voor 5000$, want een eerste schatting zou dit voor hen ongeveer 600.000$ aan extra reclameinkomsten hebben opgebracht. Niet slecht voor een investering van 5000$ aan een ordinaire gsm-dief….

Via Dries (@Detroit momenteel) kreeg ik deze reclame-boodschap, daar dit iphone-verhaal blijkbaar een echte hype is in de US en alle marketeers nu een graantje proberen mee te pikken:
Iphone Lufthansa

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
dhuybrechts
14 jaren geleden

En ik kan nog wel doorgaan met de hype:

David Letterman in zijn tonight show: http://www.macrumors.com/2010/04/22/david-lettermans-top-ten-excuses-of-the-guy-who-lost-the-iphone-prototype/

🙂

dhuybrechts
14 jaren geleden

BTW dit weekend zo een ipad in mijn handen gehad en waar ik eerst dacht wat is de added value van dit ding moet ik toegeven dat ik bijna verkocht ben (alleen het ontbreken van flash).

Het hoge resolutie scherm maakt dit ding echt geschikt om een krant te lezen uit uwe luie zetel of gewoon uw mails of te surfen…

14 jaren geleden

Letterman video is super!

TJa die Ipad… Apple is me net iets te gesloten. Ik wacht wel op de concurrenten over enkele jaren.

Nick
14 jaren geleden

Mja, heb me onlangs na lang er over denken een macbook gekocht. Ok het kost meer maar het is echt wel af qua product, de laptop zelf en mac os x. Gaat allemaal smooth & snel, super gebruiksvriendelijk. Kan er echt niets op aanmerken.