Het verhaal begint bij 1 van de Apple engineers die de nieuwe Iphone is aan het doortesten en deze achterlaat op café in Redwood City. Via via verkoopt de “vinder” dit prototype voor 5000$ door aan de internationale gsm-blog Gizmodo.

Gizmodo ziet zijn kans schoon en pakt dan ook groots uit met dit nieuwe Iphone prototype met een uitgebreide blogpost.

nieuwe iphone

Tot daar het standaard verhaal. Leuker is het om daarna te gaan kijken hoe het voortloopt. Blijkbaar heeft gsm-blog Gizmodo op deze manier een dikke 20 miljoen extra pageviews aangetrokken op enkele dagen door alle tweets, links,… naar hun iphone-blogpost. Niet slecht voor 5000$, want een eerste schatting zou dit voor hen ongeveer 600.000$ aan extra reclameinkomsten hebben opgebracht. Niet slecht voor een investering van 5000$ aan een ordinaire gsm-dief….

Via Dries (@Detroit momenteel) kreeg ik deze reclame-boodschap, daar dit iphone-verhaal blijkbaar een echte hype is in de US en alle marketeers nu een graantje proberen mee te pikken:
Iphone Lufthansa

Share.

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments