De afgelopen maanden heb ik wat in-company presentaties gegeven over aankomende trends in de online marketing wereld. Zo spreek ik over de heropkomst van online communities (om terug dichter bij klanten te komen), maar ook over de afglijdende social media en vooral de opkomende ruwheid hierop. Het gaat dan niet enkel over zever gezever over tribunalen, maar ook gewoon ordinaire scheldpartijen.

Ik verwijs daarbij altijd naar hoe technologieforum Tweakers nu na 24 jaar heeft moeten ingrijpen in hun community, om het terug leuk te maken.

Ook in mijn schoolpresentaties voor ouders spreek ik over cyberpesten, maar moet ik meegeven, dat volwassenen ook niet echt goed bezig zijn daarmee… 🙈😶

In de VLCM community (daar waar iedereen die professioneel met social media bezig is, tips en tricks met elkaar deelt) zijn de afgelopen maanden dan ook de nodige creatieve community managers opgestaan om een signaal te geven (enja dit is gewoon een grassroot vrijwilligers initiatief): hierniet.be / pasici.be (waar ik een hele kleine bijdrage heb kunnen doen aan de website, wie kan deze vinden? 😉).

Een website waar een hoop van alle grote merken, agencies en bedrijven (ondertussen al meer dan 235) in ons land nu aangeven, dat het zo niet verder kan. Wanneer er een discussie op hun social media nu de foute kant uitgaat, zal er verwezen worden naar deze website en de regels waar elk merk nu naar gaat verwijzen.

Als bedrijf kan je je mee aansluiten bij deze coalitie en mee laten zien dat er grenzen zijn aan wat je online gaat zeggen.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments