Al enkele weken lagen er enkele latjes plexiglas op mijn bureau te wachten op een rustige avond om te transformeren in een ware “hologram” projector (ja het is geen echte echte hologram, I know 😉 ). Zoals je reeds vrijdagavond op Instagram kon zien, had ik me er eindelijk eens toe gezet.

Een hologram ken je misschien wel van de levensechte Tupac die in 2012 plots mee op het Coachella podium verscheen of wat Microsoft met de Hololens aan het doen is.

Met wat plexiglas kan je een eenvoudige versie zelf gaan maken om met je smartphone een gelijkaardig effect (in het klein) te gaan opwekken.

Howto: maken van een hologram projector voor je smartphone

Enerzijds heb je wat helder plexiglas nodig (ikzelf heb dit 2mm dik plexiglas gevonden -> zet .nl achter iets wat je zoekt en je heb gegarandeerd een gespecialiseerde Nederlandse webshop ;-)).

Tip: Je kan dit ook perfect met de achterkant van een CD-doosje maken! Dan heb je toch nog iets van nut gevonden voor die berg cd’s, die je toch niet meer afspeelt.

Voor je aan de slag gaat met zagen, dien je een trapezium in karton te gaan uitsnijden met een hoogte van 3,5cm, smalle top van 1cm en brede basis van 6cm. Met deze template kan je beginnen met het zagen van 4 identieke stukjes plexiglas/cd-hoesje. Hiervoor gebruik je trouwens best een eenvoudig ijzerzaagje en let je er best op dat je geen domme zaken doet.
template-hologram-plexiglas

Tip: laat de beschermfolie op het plexiglas zeker zitten tijdens het zagen om zo krassen te vermijden.

plexiglas-hologram

De plexiglas webshop heeft trouwens ondertussen ook een hele howto online gezet.

Een hologram toveren

Met dank aan Youtube is het doodeenvoudig om 1 van de vele hologram filmpjes op je smartphone/tablet te starten en een hologram tot leven te laten komen.

Zoals je kan zien is mijn 1ste prototype niet super mooi afgewerkt en krijg ik geen heel scherpe beelden. Maar het geeft al wel een mooi idee van wat er mogelijk is.

Een ideaal knutselprojectje dus om samen met je kinderen eens te gaan maken.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments