Update 24/12/2016
Het lijkt te gek voor woorden, maar een andere naamgenoot (uit Kruibeke enja wittegids.be bevestigt adres en naam) heeft nu hetzelfde gedaan….

Ditmaal wel met betaling per overschrijving en verzending naar hun thuisadres (ipv. kredietkaart en anoniem afhalen in postautomaaat).


Met een achternaam die zeer veel voorkomt in Vlaanderen en een voornaam, die LANG geleden wat populairder was, heb ik een hele hoop (eigenlijk alleen maar veel oudere) naamgenoten.

Een zoekopdracht op de Witte Gids zegt genoeg…
witte gids herman maes

Dit zorgt al eens voor verwarringen. Zo stuurde het OZ me ooit dokterspapieren voor een naamgenoot en ontvang ik wekelijks mails die niet voor mij zijn bestemd.

Dit weekend heb ik weer een toppertje mogen ervaren: ik kan namelijk eenvoudig een Zalando pakket ter waarde van 384EUR onderscheppen op maandag.

Zalando pakket op naam van Herman Maes

Ik ben nog steeds in het bezit van het mailadres herman.maes–telenet.be en ook hermanmaes1–telenet.be. Ik weet dat er vele naamgenoten zijn met ook een Telenetmailadres (herman.maes1@, herman_maes@, hermanmaes@,….).

1 van deze naamgenoten heeft afgelopen vrijdag bij Zalando een grote bestelling gedaan en hierbij een nieuwe account aangemaakt. Bij het ingeven van zijn gegevens heeft hij echter mijn telenet-mailadres ingegeven, waardoor alle mailcommunicatie van Zalando nu bij mij terechtkomt.

zalando1

  • Ik weet waar en wanneer de zending bij een Postpunt in een supermarkt in onze buurt gaat geleverd worden.
  • Mijn naamgenoot krijgt deze communicatie niet en heeft dus geen idee van de leveringsdag.
  • Die zending zal daar liggen voor Herman Maes, laat die naam nu net op mijn ID-kaart staan. Ik ben er zeker van, dat ik dit pakket dan ook zo kan gaan ophalen…
  • Ik heb volledige controle over zijn account daar ik eenvoudig zijn Zalando-paswoord kan resetten.

Ik weet trouwens niet of je bij die bepaalde kredietkaart altijd ook met je bankpasje moet verifiëren, want de gebruikte kredietkaart staat mooi als betalingswijze ingesteld.

Mijn_betaalwijzen

En nu?

Dicht bij het postpunt waar de levering gaat gebeuren woont er een Herman Maes. Voor de zekerheid heb ik echter het wachtwoord van de account (mijn account op mijn mailadres?) even aangepast en daar zie ik een totaal ander factuuradres staan. Op dit adres wonen ook totaal andere mensen (volgens de Witte Gids). Hmmmmm…

Ik heb er dan ook voor gekozen het bij de supportdienst van Zalando neer te leggen en zelf geen detective te gaan uithangen. Zaterdagavond heb ik dan ook de klantendienst hiervan op de hoogte gesteld.

Wat ik al wel kan zeggen is dat ik eerder voor de Bredford schoudertas gaan ipv. de Susannah tas. Ik vermoed dat 1 van die 2 tassen wel weer gratis zal worden teruggestuurd? 😉
zalando tassen

Update 14/12/2015

Nog geen reactie van de Zalando helpdesk, maar ondertussen heb ik wel de barcode waarmee ik dat Zalando pakket in zo een Bpost muur kan gaan ophalen…
bpost_zalando

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Koen Bel-2
8 jaren geleden

Waar blijft dat idee van de overheid om iedereen een officiële email te geven?