Dat ik zoveel uren daadwerkelijk staand aan mijn Ikea standing desk zou gaan werken had ik (en vooral Karlien) nooit verwacht. In een gemiddelde week werk ik toch 3-4 avonden staand tot wel 3-4 uur aan mijn standing desk (tijdens de avond/nachtshiften van Karlien).

Ik ben dan ook fan van hoe Ikea zich als merk ook meer in dit “digital native” segment aan het positioneren is. Een nieuw voorbeeld hiervan is hun steeds groter aanbod aan het worden rond draadloos opladen.

Draadloos_opladen_-_IKEA

Draadloos opladen QI versus Powermat

Momenteel is er nog een sterke strijd bezig tussen voornamelijk 2 verschillende standaarden wireless charging/draadloos opladen met Powermat en daarnaast QI.

Ikea heeft resoluut de kant van de QI-standaard gekozen, waar Starbucks bijvoorbeeld de kant van Powermat heeft gekozen (met de steun van Proctor & Gamble). Nu is het vooral nog afwachten welke kant Apple bijvoorbeeld gaat kiezen.

Opvallend om mee te geven is dat de Samsung S6 als eerste smartphone met beide standaarden overweg kan en zich dus niets aantrekt van deze strijd omtrent welke standaard het nu zal gaan winnen.

Ikea en draadloos opladen?

Ikea is nu voluit de kar van draadloos opladen aan het trekken met een hoop eigen laadstations, inbouwmogelijkheden (super handig om zelf in een tafel of keuken in te bouwen) en zelfs volledige ikeameubels met een draadloze lader erin verwerkt. Gewoon je smartphone op je nachtkastje/bureaulamp gooien en ’s morgens is deze volledig opgeladen!

Deze campagne hebben ze trouwens gelanceerd met een geniale reclamespot, waar ik echt wel van onder de indruk was.

Draadloos opladen in de praktijk met Nordmärke oplaadstation?

Als Ikea office fanboy wilde ik wel eens zien wat de producten nu juist voorstellen en daarom een Nordmärke oplaadstation eens aan een test onderworpen.

draadloos opladen ikea

Nog niet veel smartphones ondersteunen echter momenteel reeds draadloos opladen. Zo heb je dus de Samsung S6, Nexus smartphones en verschillende Lumia en LG smartphones, die de QI-standaard ingebouwd hebben (zie overzicht Qi integrated smartphones). Voor andere smartphones heb je een speciaal hoesje nodig (waar Ikea dit voor IPhones en enkele Samsung modellen verkoopt).

Zelf was ik voor mijn Sony Z3 ook op zoek, maar het QI-hoesje is met toch te onpraktisch en dik.

Daarnaast ben ik sinds een week de drager van een Moto360 smartwatch (volgende week review) en heeft deze ook QI-technologie ingebouwd. Ik heb echter voor een metalen bandje gekozen, waardoor de smartwatch niet op de oplader vlak ligt. Opladen gaat door het metalen bandje net, maar verloopt zeer traag en niet echt optimaal. De versie met het leren bandje had hier wel perfect geweest.

draadloos opladen ikea 2

In de bovenste foto zie je ook de USB-poort, die in de oplader zit, waardoor je een extra usb-toestel kan opladen. Ideaal dus voor op een nachttafeltje om bijvoorbeeld zowel een smartphone als smartwatch of Fitbit te gaan opladen.

draadloos opladen ikea 3

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

Share.

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments