Smartphone reviews. Ik heb er een ware liefde/haat-verhouding mee, doordat de smartphone zo een belangrijk onderdeel is geworden in mijn dag, dat het tijdelijk switchen naar een andere smartphone altijd zorgt voor wat strubbelingen en ergernissen (en ik doe het dus enkel nog als ik er een bijkomend verhaal in zie, zoals bij die Lumia 435).

Op de vraag van Mobistar heb ik echter mijn trouwe Sony Z3 aan de kant gelegd voor de nieuwe Samsung Galaxy S6. Hét vlaggenschip van deze Zuid-Koreanen, die door velen als de iPhone tegenhanger binnen de Android wereld wordt aanzien. Hmm dat wil ik wel eens zelf bekijken!

De strijd tussen Apple en Samsung en hun smartphones wordt al jaren op het scherpste van de snee uitgevochten in de rechtzalen en ook online, zoals deze slimme Adwords advertentie laat zien. samsung s6 adwords

Samsung S6 test in opdracht van Mobistar

Operator Mobistar vroeg me een tijdje geleden om in hun opdracht eens een Samsung S6 smartphone grondig te testen, waarbij ze mijn review zouden mogen gebruiken in hun content marketing strategie.

Een leuke opdracht, waar ik dan ook niet lang over diende na te denken, zeker daar het de bedoeling was om er een videoreview, met mijn ervaringen, van te gaan opnemen in het Mobistar HQ.

Eens kijken wat dit nieuwe speelgoed zegt. Review voor @mobistarNL doen. #samsungs6

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

 
Een namiddagje vrij genomen dus en op het Mobistar HQ met een cameraploeg aan de slag gegaan voor het maken van een leuke video-review van de S6.

Videoreview bij @mobistar_be aan het opnemen… #hallocamera #samsungs6

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

De uiteindelijke video-review, die je nu op alle kanalen van Mobistar kan terugvinden. Altijd leuk trouwens om van een dergelijke cameraploeg wat zaken te leren en af te kijken, om nadien in mijn eigen amateur-montages en filmpogingen mee te nemen. Always learning!

Mijn ervaringen met de Samsung S6?

De Samsung S6 is echt premium en hij is zijn hogere prijskaartje zeker waard:

  • Hij voelt en ziet er premium uit.
  • Laatste Android versie en daarnaast kan je de Samsung vooraf geïnstalleerde apps zelfs verwijderen (hey andere Android smartphone fabrikanten lees dit nog eens!)
  • Het scherm en de camera zijn opmerkelijk beter dan dit van mijn Sony Z3
  • De batterij ging net een hele dag mee bij heavy gebruik. Dit is zeker minder dan bij mijn Z3. Daartegen heeft de S6 wel een power-charger (30% opladen op 10min tijd) en kan je ook draadloos opladen via QI-opladers.
  • Tov. de Samsung Edge S6 vraag ik me af of het hogere prijskaartje van de Edge wel genoeg de moeite is voor die upgrade.
  • Zoals ook op de iPhone kan je zelf het geheugen NIET uitbreiden met een micro-sk kaartje en de batterij is daarnaast ook niet eenvoudig verwisselbaar.
  • Tov. de Samsung S5 is de S6 NIET meer waterdicht. Spijtige evolutie in mijn ogen, daar ik dit toch wel een super handige functie blijf vinden.
  • De vingerafdrukscanner werkt meer niet dan wel met grote duim, dus heb ik snel terug afgezet.

bol_com___samsung_S6_32gb___Alle_Artikelen

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
8 jaren geleden

voor geïnstalleerde -> voorgeïnstalleerde (denk ik)

Of anders: vooraf geïnstalleerde

Yw!