In Nederland durven grote bedrijven met harde campagnes komen via een video in samenwerking met een artiest. Zo was er vorig jaar de campagnevideo rond “appen op de fiets” van een verzekeraar.

Telecomoperator KPN heeft deze week eenzelfde campagne afgetrapt met een video rond het doorsturen van intieme foto’s (wat start via sexting) onder de naam “stukje van mij”.

De campagnevideo komt echt binnen en kan zeker gebruikt worden om met jongeren het gesprek te starten (al dient er natuurlijk ook opgelet worden dat deze niet te hard gaat triggeren bij bepaalde jongeren die in deze situatie zitten).

Het blijft een gevaar, zeker door het vals gevoel van veiligheid dat een Snapchat/Whatsapp bijvoorbeeld geeft met hun “foto’s voor eenmalige weergave”.

Deze video heb ik daarnet dan ook toegevoegd in mijn social media / cyberpesten presentatie die ik aan ouders en leerkrachten (op pedagogische studiedagen) geef.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments