Zo van die online wedstrijden, ik ben daar wel fan van, want ik geef toe dat ik de afgelopen 15 jaar wat heb binnengesleept. ๐Ÿ˜‰

Die van Lampiris ben ik ook altijd goedgezind, die doen leuke online dingen (zoals die sms alerts voor als er een stroomtekort zou gebeuren), ik ben er al 4 jaar tevreden klant voor onze gas en dankzij hun vroegere peteractie heb ik met mijn vroegere kortingscodewebsite een STEVIGE korting op onze gasrekeningen bijeengehaald. ๐Ÿ˜‰

Hun recente wedstrijd van vandaag levert echter weer een leuke blogpost. Je kan er namelijk 1 van 5 Nest Thermostaten mee winnen.

Hoe kan je deze winnen?

De 5 winnaars worden beslist aan de hand van de resultaten van het programma Google Analytics, die het aantal shares en clicks zal analyseren per deelnemer. De winnaars zijn diegenen die, na hun deelname op Facebook en/of Twitter te hebben gedeeld via een daartoe voorziene link op de bevestigingspagina, via die link het grootste aantal bezoekers aanbrengen op de Nest pagina tussen 29/09/2014 en 15/10/2014. 5 winnaars zullen worden bepaald aan de hand van Google Analytics, een online service die toelaat te meten hoe vaak er op de gedeelde links geklikt wordt.

De 5 deelnemers met het meeste aantal kliks van vrienden op hun post op Facebook en/of Twitter winnen een gratis Nest Learning Thermostat en installatie.

Mijn unieke url dus ook maar eens aangemaakt en een Fb-share en tweet gedaan.

http://www.lampiris.be/nl/nest/wedstrijd/?utm_content=herman%40dailybits.be&utm_source=socialseeding&utm_medium=facebook&utm_campaign=nest

5 redenen wat ik fout vind aan die Lampiris wedstrijd

Er wordt in Google Analytics dus gewoon gekeken naar het aantal bezoekers, die via die unieke links vanuit Facebook/Twitter binnenkomen (ik mag hopen dat die vanuit Facebook/twitter check wordt gedaan ๐Ÿ˜‰ ). Dus die bezoekers moeten daar gewoon aankomen en mogen dan terug verdwijnen.

Het is dus met andere gewoon een showdown-wedstrijd van wie tegen 15/10 het meeste trafiek via zijn unieke url kan laten gaan naar die wedstrijdpagina. Wat ideetjes hoe ik dat zou aanpakken en wat ik fout aan het wedstrijdconcept vind.

1. Banners op high traffic websites naar jou FB-post.
Surf maar eens via google naar Dailybits en bekijk de sidebar met link naar de FB-post. Op deze manier werk ik met Adsense-banners, daar mijn vaste bezoekers er niet worden mee gestoord. ๐Ÿ˜‰

2. FB ads door boost van die FB post
Via een Facebook advertentie er dus voor zorgen dat mijn Facebook post op iedereen zijn timeline terecht komt. De targetting moet niet te nauw, doe maar heel Belgiรซ. het gaat toch enkel om (nutteloze) trafiek, die wilt doorklikken.

Foto, titel, beschrijving kan je allemaal dus tweaken voor het doel. In Analytics kunnen ze toch niet terugvinden vanwaar al die FB-trafiek nu komt. Ocharme al die gewone Lampiris klanten, die niet beter weten en hun familie en vrienden vragen op het linkje te kikken, terwijl de clickfarms elders worden opgestart.

3. Share van die unieke URL op enkele high-likes FB pagina’s
Ik ken er zo wel een paar, die een stevig bereik op FB hebben en niet vies zijn van zo een grapje.
Socialnumbers_com_-_social_media_statistics__insights_and_reports_for_Facebook_pages_-_Socialnumbers

4. Wat is Lampiris met die trafiek?
Feit, er zullen er veel op die Lampiris wedstrijdpagina terechtkomen en ook hun gegevens gaan achterlaten, voor de rest vrees ik dat ze bedolven gaan worden onder nutteloze trafiek.

5. Vele nieuwe verwarmingstoestellen zijn niet geschikt voor de Nest thermostaat
Een kleine passage in het wedstrijdreglement, maar voor velen met de nieuwste generatie aan verwarmingstoestellen toch geen onbelangrijke, daar de Nest thermostaat niet echt geschikt is voor moduleerbare verwarmingsketels.

Zet op die wedstrijdpagina, dan ook even een linkje naar de pagina waar je kan kijken of jou installatie geschikt is.

De niet in ontvangst genomen prijzen zullen niet vervangen worden door andere producten (ook niet als de Nest Learning Thermostat niet compatibel blijkt te zijn met uw verwarmingsinstallatie) en zullen herverdeeld worden onder deelnemers die vervolgens in de lijst geklasseerd waren.

Dus zoals ze zelf aangeven…

Dus spijtig dat voor dit type van wedstrijd is gekozen. In deze tijden van online marketing zijn zulke wedstrijden niet meer veilig door gewiekste online pippo’s (zoals mezelf). Het is dat ik nu boswachter ben geworden door mijn nieuwe functie bij Intracto, want anders had ik me er stroper-gewijs nog verder op gegooid.

Bedankt aan Lampiris dat ik ook eens een blogpost met clickbait-titel heb kunnen maken. Ik hoop dat Lampiris dus gewoon verder doet met “Wij zijn de mannen die de gas doen branden”. Over hun toekomstige wedstrijden wil ik altijd wel eens mee nadenken. ๐Ÿ˜‰

Update reden nummer 6

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments