Gisterenavond de kans gekregen om naar het Logitechmagic event in het schitterende Domaine des Bouleaux te Arquennes te gaan.

Logitech stelde er zijn nieuwe end user producten voor aan een groot gezelschap van bloggers met de nodige testmomenten. Ikzelf wilde zelf zeer graag aanwezig zijn, doordat ik als student jaren (2001-2005) elk weekend de baan op was als demonstrator voor verschillende IT-merken, waaronder Logitech.

Zo stond ik tussen 2000-2004 op de ter ziele gegane Mediaplanet multimedia-beurs op de Heizel de fotoprinters van Epson te demonstreren of in de Makro Packard Bells te verkopen (met honderden tegelijkertijd, daar breedband internet zich toen inzette).

Ook Logitech was 1 van mijn vaste merken, waar ik bijvoorbeeld in de toen gloednieuwe Antwerpse Mediamarkt-winkel wedstrijdjes organiseerde met de nieuwe Logitech Wireless Playstation controller en 1 of ander rally-game.

Logitech magic event (30 jaar Logitech)

Het event had enkele workshops met de verschillende producten en zelfs een stand waar kleurenconsultentes een profiel hadden opgesteld voor elk design van de colors-reeks.

Vooral de tablet-stand was een grote hit. Logitech komt namelijk met een heel gamma accessoires voor de ipad2 (en de android tablets kunnen ook gebruik maken van de wireless sound producten). Hierbij spreken we van inklapbare toetsenborden, een case voor de ipad2 met ingebouwd toetsenbord, een handige ipad-stand (voor in de keuken bvb), wireless sound producten,…
Logitech magic event tablets
Logitech magic event tablets

Zelf ben ik momenteel aan het kijken welke tablet ik ga kopen. Deze Logitech-producten doen me weer overhellen naar de Ipad2, doordat ik hiermee de Ipad2 als 2de laptop (bvb. met opvouwbaar toetsenbord) kan gaan gebruiken voor het schrijven van blogposts,… en daarnaast eenvoudig muziek wireless kan laten afspelen op onze muziekinstallatie in de woonkamer.

Voorlopig hebben Android-tablets blijkbaar nog geen ondersteuning voor externe toetsenborden?

Het event was super georganiseerd (met eventorganisatie van New World, waar ik meer dan genoeg mensen ken) met een lekkere bbq, mooi omkadering, optreden van Les Truttes,… Top!
logitech magic
Logitech magic

Doorheen het event hadden we als bloggers de opdracht vragen op te lossen aan de hand van QR-codes met een twitter-schriftingsvraag op het einde. De winnaar ging aan de haal met een volledige speaker-set en ikzelf heb de limited edition van de Logitech colors reeks mee gekregen.
Logitech color limited edition

Top voor de organisatie: @PetiteEglise , @Wim_Wauters @KaTreintje en @Chimiel !

Dank aan alle andere bloggers. Leuk weerzien/kennismaking!

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rolf
12 jaren geleden

Grappig. Heb ook in mijn studententijd demo’s gegeven voor HP en Compaq, maar dan in NL.En ook ik ben me nu aan t orienteren voor een tablet.
Misschien vind je het leuk om mijn gedachten erover te horen?
Ik bezit nu een iPhone 4 en een Macbook Air 11″.Beide fantastische apparaten!
Ik werk als Business Analist in de IT en gebruik de Air ook veel zakelijk: het is een krachtige laptop, die extreem handzaam is en daardoor fantastisch voor het maken van notities en uitwerken van stukken. Ik zet ‘em eigenlijk nooit uit, want klep dicht = slaapstand en open is binnen 4 seconden weer volledig aan. Prima. Bijna iPad response 🙂
Ik gebruik de iPhone heel veel! Agenda, To-Do list, internet, Evernote (ook op de MB Air natuurlijk!), RSS, nieuws, Runkeeper en weet ik t wat nog meer. VEEL!Beide apparaten gebruik ik ook als eReader. De Air is daar net niet lekker voor (niet handig in bed) en de iPhone is eigenlijk net te klein.Eigenlijk gebruik ik de bel functionaliteit op de iphone het minst, haha,  al bel ik natuurlijk ook zeer regelmatig.
Beide apparaten zijn dus heerlijk, maar ik mis nog wat.Ik vind de iphone te klein. Ik gebruik ‘em dus eigenlijk als tablet en daar is ie gewoon te klein voor.Maar ik wil er niet een tablet bij kopen, want dan zit er veel te veel overlap tussen de apparaten.Dus ik zoek een kleine tablet, waar je mee kan bellen. Dan gaat de iPhone er uit!De Galaxy Tab 7.7 lijkt me ideaal. Of misschien de Galaxy Note.Mooie formaten, lijkt het. Ik moet ze even in mijn handen hebben, want weet niet welk formaat beter is… Jammer dat Apple geen kleinere iPad of grotere iPhone heeft…
De iPad vind ik (voor mij) te groot.
Die is net zo groot als mijn Air (en ik kan er niet mee bellen).
Natuurlijk is de 7,7 erg groot als telefoon, maar denk dat ik er wel mee uit de voeten kom.De Note is dus ook nog een goed alternatief…
Ben benieuwd wanneer ze uitkomen.
Just my thoughts.Ben benieuwd wat er gaat komen.
Mooie tijden zijn het zeker 🙂

Groetjes,
Rolf

12 jaren geleden

Ikzelf zit ook eerder naar de android-markt te kijken.

We hebben geen apple-product in huis en willen vooral geen itunes moeten gaan gebruiken, maar eenvoudig bestanden kunnen verslepen.

Zelf heb ik enkel nog mijn werklaptop voor mij persoonlijk. Mijn perfecte keuze zou dan ook een krachtige tablet zijn met een dockingstation om toch ook blogposts op te kunnen maken. En daarnaast een goede wifi-nas waar ik al mijn bestanden op wil plaatsen (staan momenteel op gewone externe hdd).

In mijn hotlist momenteel:
– galaxy tab 10.1 met toetsenborddock
– asus transformer met docking station
– sony xoom met bluetooth toetsenbord

Nog even rondkijken en tegen eind van deze maand eens een keuze maken.

Fluppe
12 jaren geleden

Ik heb zelf de Asus Transformer, maar wel zonder docking station. Eén van de goedkopere Android tablets op de markt, maar tegelijk één van de beste (zoniet dé beste). Asus is steeds één van de eerste met firmware updates, dus da’s een plus. Zéér goed scherm, prima bouwkwaliteit.
Eind dit jaar komt de 2de gen uit, met nVidia’s Kal-El proc (5 cores).

En kijk ook naar de toekomstige Toshiba AT200 – zelfs dunner dan de Galaxy Tab 10.1.

De Xoom is van Motorola. Sony heeft de S2 dacht ik.

12 jaren geleden

Aha, als de Fluppe iets kan aanrader, dan zal het wss wel een transformer worden. Ik lees inderdaad overal ook zeer goede testresultaten.

BDV
12 jaren geleden

Ik wou hier net antwoorden; “what about the ee pad transformer”
Maar ik kom te laat precies :-p
Vind dat een super graaf ding!
Ik ben 100% content van mijn Iphone en Ios en bash met veel plezier op Android gsm’s…
Maar heb mij nooit volledig achter het idee van de Ipad kunnen vinden… omdat er iets aan ontbrak…
En die ee pad transformer vult dat ontbrekende element ruimschoots in…
Is trouwens nog vrij goedkoop ook.
Al dat ik momenteel toch ook wel geneigd ben om af te wachten wat Windows 8 gaat betekenen in combinatie met tablets…

BDV
12 jaren geleden

Itunes zal je trouwens niet meer nodig hebben op Ios5.. dat binnen enkele dagen beschikbaar zal zijn

http://www.apple.com/ios/ios5

New features;
PC Free
Independence for all iOS devices.

With iOS 5, you no longer need a computer to own an iPad, iPhone, or iPod touch. Activate and set up your device wirelessly, right out of the box. Download free iOS software updates directly on your device. Do more with your apps — like editing your photos or adding new email folders — on your device, without the need for a Mac or PC. And back up and restore your device automatically using

http://www.apple.com/ios/ios5/gallery.html#video-ios

Maar zoals ik dus al zei, Ios is mijn favoriet smartphone OS, maar niet mijn favoriet tablet OS :-p
Al dat die PC free wel fameuze vooruitgang is!
Het grappige is trouwens dat Itunes niet draait op de Mac’s die ge uit periode 2001-2005 demonstreerde…Terwijl het op ne windows pc van 10 jaar oud zonder problemen samenwerkt 🙂

Fluppe
12 jaren geleden

Hét grote nadeel voor mij persoonlijk is gebrek aan multi-user profielen. Als mijn vrouw (of iemand anders) de tablet wil gebruiken, zijn al mijn Google services open en bloot bruikbaar.

Ik ga ervan uit dat zoiets bij Windows 8 wel ingebakken zit. Fabrikanten van tablet-OS’en blijken niet te beseffen dat tablets – in tegenstelling tot foons – geen uitsluitend persoonlijke apparaten zijn.

Fluppe
12 jaren geleden

Teaser van volgende Asus Transformer: http://www.youtube.com/watch?v=Dp6MZupUq78

12 jaren geleden

Ziet er nice uit, maar ik ga toch maar voor de bestaande versie gaan. Het early adopter zijn van nieuwe versie’s, laat ik aan anderen over. 😉

Ik zal wel de bugs en reviews lezen nadien.