Microsoft koopt Nokia – tijd voor showcase van mijn oldskool Nokia’s

Twitter is voor mij nog meer en meer de rol van de krantenwebsites aan het overnemen als nieuwsbron. Zo browse ik ‘s morgens niet meer door de krantenwebsites, maar heb ik mijn twittervolgers zo gekozen, dat zij mij het nieuws aangeven (Jo Caudron had jaren geleden dus volledig gelijk in zijn voorspelling hiervan).

Of het nu het transfernieuws van onze Rode Duivels is of zoals deze morgen het technologienieuws dat Microsoft de gsmtak van Nokia koopt voor een goede 7miljard $.

Mijn twitterstream bracht direct de juiste duiding en extra info (waar de krantenwebsites nu nog alles aan het herkauwen zijn). Top!

Voor mij was dit nieuws ook de moment om eens de Nokia’s in mijn gsm-verzameling (dringend mijn blogpost eens totaal herwerken en updaten) boven te halen.

De meeste van deze Nokia modellen waren echte dominante toestellen in hun periode. Je moet in deze infographic van meest verkochte gsm’s maar eens tellen hoeveel Nokia modellen er in deze top20 staan (spoiler: 12).

Dringend eens proberen die top20 van meest verkochte gsm’s bij elkaar proberen te brengen. Wie 1 van de modellen heeft liggen en er geen blijf mee weet…
gsm nokia

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

2 comments

  • Mijn eerste gsm was trouwens een Nokia 3210 gekregen in mei 2000 (voor mijn 18de verjaardag) en daarna zelf “gemod” door het inbouwen van een trilalarm (eerst e-commerce aankoop van mij?)

  • Volgens mij is die trouwens een goedkope deal voor Microsoft om alle patenten van Nokia binnen te halen. Zie ook Google, die 2 jaar geleden Motorola heeft opgekocht voor al zijn patenten.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.