Startupbus is een redelijk geniaal concept waarbij er in de periode van 27 tot 30 oktober 6 bussen doorheen Europa richting Wenen rijden. De passagiers (of ook wel buspreneurs) moeten tijdens de busreis in groepjes een startup opstarten tegen de aankomst in Wenen.

Denk dus aan pitchen, brainstormen, pitchen, coden, marketingtactieken en nog wat pitchen terwijl je doorheen Europa zoeft. Een rollercoastertrip voor de hersenen om een startup uit te denken en op de rails te krijgen terwijl je tracht om niet busziek te worden.
startupbus europe 2013

Sinds deze week zijn selecties geopend, waarbij er voor de Benelux startupbus in totaal 30 buspreneurs gezocht worden met marketing, developer, business skills onder het motto: 1 bus, 4 days, 7 cities, 30 buspreneurs.


In het organiserende team van de Benelux bus kan je onder meer Steven (beter gekend als de alomtegenwoordige @stevenbeeckman) en Hans (@jcvangent) vinden. Steven was terug te vinden in de startupbus editie van 2011 (met ook Saskia Videler in zijn busteam) en is sinds die editie een groot fanboy van het concept.

De route van de Benelux startupbus is meer dan gedurfd te noemen (zeker tov. de andere bravere busroutes). De bus stopt, op de route van bijna 2200km, namelijk op enkele plaatsen/events, waar je zo al een hele dag zou willen blijven. Gaande van Idealabs in Antwerpen, langs Startplatz in Keulen op weg naar de kantoren van soundcloud in Berlijn. Aansluitend ben je dan plots op het Techcrunch Disrupt techevent, terwijl dat je de dag erna op het Pioneers festival in Wenen aankomt voor de finale pitchbattle tegen de andere bussen.
startupbus route

De kosten voor deze startup roadtrip zijn redelijk beperkt te noemen met een inschrijvingskost van 150€, 4 hotelovernachtingen aan 20-35€/nacht en nog een klein budget voor extra food en booze. In totaal dus maximaal een 400€ (+ teruggeraken uit Wenen) wat in mijn ogen voor velen een betere investering is dan dit bedrag neerleggen voor 1 of andere saaie avondcursus.

Als Seppe niet in onze leven was gekomen, was mijn inschrijving zeker de deur uitgegaan, want voor elke IT’er/marketeer met wat durf lijkt me dit een unieke ervaring en leerschool!

Tijdens de Startupbus periode zal ik zeker op Dailybits de nodige aandacht besteden aan de opstartende startup ideeën, die vanuit de Benelux bus gelanceerd gaan worden (volg dit project ook via de FB-page en twitter @thestartupbus.
https://twitter.com/stevenbeeckman/status/374825955723726848

Bericht door StartupBus.

 


Als er Dailybits lezers zijn, die zich inschrijven, laat zeker even iets weten via het Dailybits contactformulier (een inside verslaggever is altijd leuk en kan voor beiden win-win zijn 😉 ).

startupbus europe 2013

startupbus europe 2013

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hans van Gent
10 jaren geleden

Voor de mensen die per direct overtuigd zijn om zich in te schrijven (wat ik uiteraard van harte kan aanbevelen) hierbij de link naar het aanmeld formulier: http://europe.startupbus.com/apply
Hopelijk zien wij elkaar aan boord!