Vandaag was er weer een groep bloggers uitgenodigd voor een Michelin event. Na mijn Estoril-trip omtrent de sport-lijn, was het nu de beurt aan de winterbanden om een grondige test door de bloggers te ondergaan.

Dankzij enkele workshops konden we zelf de verschillen tussen zomerbanden en winterbanden ontdekken op het circuit van de Peugeot autoschool in Nivelles.

Ik was hiervoor al overtuigd van het nut van winterbanden (de mijne worden er op 20 oktober weer opgelegd), maar na de praktische tests van vandaag ben ik helemaal zeker. “Remmen” in een Peugeot Partner met zomerbanden op een epoxy ondergrond (met dezelfde grip als vastgereden sneeuw) was vooral hopen dat je voor het bos tot stilstand kwam.

Ook de bocht op een sneeuwoppervlak met zomerbanden en de perfect legale tussenoplossing (vooraan winterbanden, achteraan zomerbanden) was bij amper 50km/u zweten geblazen om de wagens op de weg te houden.

Tot slot hadden we de kans een karting-circuit op te gaan met een Hommell Berlinette RS (circuitwagen op basis van een Peugeot 306 S16).

Onderstaande beelden geven een overzicht van de dag weer. Ook de vast cameraman van Buzzparadise was erbij en die beelden komen later ook nog online (zie zijn vorige Estoril-movie).

Een andere kijk op deze dag kan je vinden op nodesktophero (die mee een auto deelde met mij), bij Appelogen (door “uw moeder”), op blogologie, de hilarische spoiler-blogpost van Houbi en bij dream-car.tv.


Met dank aan de rest van het bloggezelschap: @nodesktophero, @appelogen, @mschenk, @dreamcartv, @aardling, @Houbi, @driveyouroldie

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments