Update: vanaf maandag 28 december is deze reeks op Vier te zien.


 

Deze week zijn we nog eens een nieuw tv-programma aan het bingewatchen: “Over de oceaan”. Een zeiljacht met 12 personen waaronder 6 BV’s (zonder zeilervaring) dat eind november van Lanzarote naar Guadeloupe zijn gezeild. Een oversteek van de Atlantische oceaan dus (wat op de planning stond als 18dagen non-stop zeilen).

Het programma is nu reeds via Telenet Play te zien en vanaf het najaar is deze oversteek met Jani Kazaltzis, Otto-Jan Ham, Evi Hanssen, Imke Courtois, Dominique Persoone en Charlotte Vandermeersch op VIER te zien.

Tijdens de tocht zijn ze in het gezelschap van 2 schippers en ook een productieploeg van 4 mensen (dit avontuur gaat natuurlijk 24/24 door voor meer dan 3 weken). Verwacht je dus zeker aan top beelden, droneshots,… 👌

De casting met de bv’s zit alvast goed en zulk avontuur maakt ook dat er geen ruimte is voor het spelen van een rolletje. Ze zijn zo moe, van de wereld,… dat je een eerlijk beeld krijgt te zien van hen.

Dit Belgische zeilende gezin heeft een blogpost van de toevallige ontmoeting bij hun start.

Programma dat doet dromen ⛵️

Mijn vrouw, naast me in de zetel, heeft vroeger in haar jeugd heel Europa rondgezeild met een 50-voeter, dus zij droomt dan ook steeds terug weg naar haar zeiltochten.

Ook ik heb naast een windsurfverleden al met mijn ouders rond de Griekse eilanden gevaren (zonder dat we ervaring hadden) en 5 jaar geleden voer ik met mijn schoonvader over het kanaal (bucketlist check!). Lees alvast mijn blogpost met tips tegen zeeziekte nog eens na.  😉

Daarnaast leerden we elkaar (voor de eerste keer) kennen tijdens een editie van de Student Sailing cup in 2003, waarbij hogescholen tegen elkaar een zeilwedstrijd voor de Belgische kust deden in open sportboten.

Geen wonder dus dat de zoon deze zomer leert zeilen in een optimistje. 😉

Ons zouden ze het dus geen 2 keer moeten vragen om voor zo een oversteek mee op te stappen. Mooi laat het programma zien dat het natuurlijk hard werken is en je overgeleverd bent aan de natuurelementen. Geen ponykamp dus…

Misschien moet ik nu toch maar eens eerst dringend dat VHF-examen en vaarbrevet-examen op de planning zetten (update: ondertussen heb ik mijn vaarbrevet). Vanaf volgende jaar wijzigt dit examen namelijk.

Ik hou wel van deze “slowtv”, waarbij je echt het dagelijkse leven aan boord meekrijgt met ups en downs.

PS: Het zeiljacht waarmee ze onderweg zijn is de Moby Sick en deze kan je als charterjacht ook zelf huren voor een tropische zeilvakantie.

Maar dus echt een aanrader voor in het najaar (of voor wie nu Telenet Play heeft)!

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments