De afgelopen jaren zijn we al wel eens enkele keren gaan raften, gaande van een Intracto teambuilding op de Noordzee tot verschillende keren op de olympische wildwaterbaan van Dutch Water Dreams (die spijtig genoeg al een tijdje dicht is door een faillissement).

Zo herinner ik me de start van mijn vrijgezellenweekend op die Nederlandse wildwaterbaan en verdronk ik er 2 jaar geleden nog een GoPro.

Base Nautique de Saint-Laurent-Blangy

Met dank aan een initiatief van enkele vrienden van Karlien zijn we er gisteren achtergekomen, dat er nog een dergelijke kunstmatige wildwaterbaan is op een 2u rijden van Antwerpen. La Base Nautique de Saint-Laurent-Blangy, ligt in Arras in Noord-Frankrijk en is een voormalig koelwaterbekken van een fabriek.
rafting-arras-wildwaterbaan

Door het bedienen van enkele pompen kan men het water van de revier La Scarpe doorheen de 250m lange baan laten stromen en via een rollend tapijt kan je met je raft steeds terug naar boven voor een nieuw rondje.
base_nautique_de_saint-laurent-blangy_-_google_maps

Het moet gezegd worden dat de Nederlandse Dutch Water Dreams baan wel een uitdagendere niveau had/heeft. Als voordeel heb je dan wel dat je in Arras direct zelf stuurman mag zijn (indien je wilt).

rafting-arras

Verschillende Belgische raftingorganisaties organiseren begeleiding op deze wildwaterbaan. Wijzelf betaalden 50EUR/persoon voor 3u op deze wildwaterbaan met al het materiaal. Tijdens de 3u op de baan deden we toch minimaal 20-25rondjes over de baan.

Na het raften zijn er warme douches en kan je je perfect naast de baan vergapen op andere groepen. Een echte aanrader voor een teambuilding of leuk avontuurlijk dagje met vrienden.


blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments