Opvallen met een online cv

Afgelopen weken kwam er een online cv van een designer uit New York voorbij op Twitter, die velen achterover deed vallen en dagenlang continu voorbij bleef komen: Robby Leonardi.

Een interactieve en geanimeerd javascript/css pareltje, dat hem ondertussen meer dan 17000 Facebookfans, bijna 5000 twittervolgers en vooral de nodige (onbetaalbare) coverage op alle grote techblogs opleverde.

cv Robby Leonardi

Niet iedereen is een topdesigner, die zulks meesterwerkje uit zijn mouw kan/wil schudden, maar ik kan het wel hebben van die creatieve cv-acties. Zo zag ik afgelopen weken ook nog deze css-cv en een infographic cv voorbijkomen.

Een ander mooi voorbeeld van enkele jaren geleden was die van de Belgische blogster sara, die een leuke online zoektocht naar haar droomjob met sarazoektwerk.be online plaatste. Zeer leuk om te volgen en het heeft haar op het einde bij een leuke job gebracht.

1 van de vele puntjes op mijn lange todolist is om nog eens dringend werk te maken van mijn eigen online cv-domeinnaam. Al kan ik niet klagen, daar ik nu op plaats 2 rank in google.be met mijn aboutpage onder de term “SAP HR consultant”
sap hr consultant
Dat niet iedereen zoveel moeite wilt doen om een online te gaan opmaken, designen, naar boven in de rankings te krijgen is natuurlijk normaal. Gelukkig bestaan er daarvoor de vele job- en vacaturewebsites en natuurlijk good old linkedin, dat volgens de Belgian Social Media Monitor van Bruno maar blijft groeien als sociaal netwerk.

Als je dan die opvallende cv hebt en op zoek bent naar een een leuke job in de communicatie, check dan zeker de vacature van commspicuous.be. PR/online/e-commerce/botten-heersers Goedele en Kristof zoeken namelijk een Junior Communicatie en E-commerce medewerker.

Een extra tip is om de HR-blog van dailybits-bezoeker van Jonas te volgen, die goed bezig is met blogposten in de HR & recruitment sfeer.

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead/GDPR expert en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

One comment

  • Mijn seo-inspanningen hebben goed resultaat opgeleverd, daar ik nu op plaats 2 rank in google.be met mijn aboutpage onder de term “SAP HR consultant”… Misschien moet ik er maar eens een betalende dienst van maken om werkzoekenden daarmee te gaan helpen.”

    –> Is dat zeer technisch? Kan iemand met een eigen simpele wordpress en zonder ict achtergrond met jouw tips verder aan de slag?

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *