Ik ben nog steeds een grote fan/gebruiker van de rss-lezer Feedly om zo een 100tal blogs te blijven volgen. Zo ontdekte ik in een blogpost van arun.is een leuke nieuwe MacOS app: Deliveries.

Met de huidige 2de lockdown en gesloten winkels in de eindejaarsperiode is het e-commerce all-the-way. Goed dat ik thuiswerk, want ik ben gestopt met tellen hoeveel pakketjes er hier deze week al zijn afgeleverd. Van onze wekelijkse 15gram foodbox , tot de eerste kerstcadeautjes en een vooraflevering van die man uit Spanje. 🙈🤷‍♂️

Het opvolgen van de pakjes en trackingcodes

Mijn mailbox zit dus vol met mails met trackingcodes en door de grote drukte, merk je dat sommige logistieke processen in de soep beginnen draaien. Trouwens echt hardop gelachen met deze meme, die deze week rondgaat. 😅

Maar deze MacOs app is dus ook een oplossing voor dit probleem. Je kopieert een trackingcode (ja hij scant nog niet automatisch je mailbox) in de app. Deze herkent de transporteur en gaat daarna het pakketje mooi in de interface zetten, zodat je het kan volgen.

De app wordt door een klein agency in Michigan gebouwd, heeft geen advertising, dusja het is een betalende app (0,99$/maand), maar als het grote nadeel (zie volgende paragraaf) wordt opgelost, blijf ik zeker een vaste gebruiker!

WANT, momenteel herkent hij dus perfect DHL, DPD, Postnl,… trackingcodes, maar die van BPost worden nog niet herkend. 😱🤷‍♂️ Dus BPost, bol.com, Coolblue,… kijk even hoe je aan die developers je API kan doorgeven, zodat jullie ook ondersteund worden.

 

Share.

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments