Ik ga me zeker geen vlogger noemen en op mijn YouTube channel is er ook niet veel activiteit, maar maandelijks maak ik wel een korte video voor enkele social channels van KBC business. Dus ergens doe ik wel (een klein beetje) iets met video.

Ik ben daarentegen wel grote fan van behind-the-scenes video’s van grote YouTube kanalen. 2 top video’s om zeker eens te bekijken:

Sara Dietschy die de zotte livestream vlogstudio van Meet Kevin (1.6 miljoen subscribers) toont. Echt wel veel bijgeleerd over hoe die grote streamers het aanpakken.

Of deze (duidelijk sponsored) video van het team van Linus Techtips over welk waanzinnig werkritme ze aanhouden om elke week 17 video’s te kunnen publiceren op hun kanalen en welke organisatie hier bij komt kijken.

Video maken is zoveel harder dan het maken van een blogpost (toch voor mij), dus 1 van de zaken waardoor ik tijd kan winnen is het versnellen van mijn productieproces. En dan heb ik het over het gebruiken van een autocue systeem om sneller video’s te kunnen inspreken.

Ik heb zo al enkele keren in een echte tv-studio wat zaken opgenomen met een echt autocue systeem, wat altijd wel een beleving voor me was.

Een Autocue werkt trouwens door het projecteren van de af te lezen tekst op een schuine glazen plaatje dat voor de lens van de camera wordt gemonteerd. Zie onderstaand schema (bron van image).

 

Review Parrot Teleprompter

Dus ik ben op zoek gegaan naar een eenvoudigere en goedkopere oplossing en ben ik een goed jaar geleden al bij de Parrot Teleprompter T1 uitgekomen. Een doosje waar je (super onhandig) onderaan een smartphone in kan vastklemmen en op die manier met een teleprompter app de tekst kan projecteren op de schuine spiegel. Via verschillende opzetstukken schroef je de teleprompter dan op je cameralens vast.

Het enige minpunt is natuurlijk dat je geen wide-angle lens kan gebruiken, daar hij anders de zwarte box in beeld mee heeft aan de zijkanten.

Ikzelf gebruik hier trouwens de gratis Parrot Teleprompter app voor, daar deze een dropbox integratie heeft. Hierdoor kan ik in mijn Dropboxfolder een .txt bestand met het script gooien en komt dit zo op een iPhone8, die ik nu gebruik als teleprompter smartphone. In de app kan ik de fontsize en snelheid eenvoudig aanpassen, waarna deze geprojecteerd wordt.

Als ik nu mocht kiezen zou ik trouwen voor de nieuwere versie de Parrot Teleprompter T2 gaan, die je op Amazon overal kan vinden. Hier hebben ze duidelijk een handiger systeem bedacht voor het vastklemmen van de smartphone.

 

De video nadien ziet er dan zo uit.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Glenn
2 jaren geleden

Net de Parrot Teleprompter T2 besteld 🙂