Dat Argenta “wat” IT-problemen heeft, mag wel duidelijk zijn uit de berichtgeving de afgelopen dagen. Een upgrade afgelopen weekend zorgt er nog steeds voor dat veel van de publieke IT systemen nog steeds niet beschikbaar zijn. Het is de real-life versie aan het worden van topboek “the Phoenix project”.

Best gek dat ik reeds in een blogpost van 2009 over de slechte beschikbaarheid van Argenta sprak. 😉

Ikzelf heb er ook nog een oude rekening lopen (vanuit de tijd dat Dailybits nog een bijberoep was), die ik nu nog gebruik voor een Amex-kaart voor het sparen van Airmiles.

Ik ben trouwens heel benieuwd hoe ze alle communicatiemissers nog gaan kunnen oplossen. Zo linkt de huidige Argenta-website naar een vaag domein door, dat niet eens voorzien is van een https-certificaat en maar 1 keer/dag kan worden geupdate?!?

Klanten waren soms in het ongewisse over wat er precies aan de hand was. De website van Argenta verwees naar een andere website sorryarg.be, waarop geen concrete informatie stond. ‘De wet van Murphy’, zucht Lauwers. ‘Dat is een verouderde website, die helaas slechts één keer per 24 uur kan worden geüpdatet. Die wordt binnenkort aangepast. We proberen zo snel mogelijk een link met veelgestelde vragen en antwoorden online te zetten.’ via

Opportuniteit voor phishing mails

Dat ze aan het knoeien zijn met hun communicatie geeft ook een waanzinnige opportuniteit voor phishing mails.

Dit voorbeeldje kreeg ik deze ochtend (toevallig op het mailadres waarmee ik klant ben bij Argenta).

Verzender was argenta@helpdesk.be en de mail komt volgens de headers van bij dataclub.eu.

Het zotte is dat de mail verwijst naar een WERKENDE Argenta-kopie, die dus ideaal is om momenteel mensen te laten inloggen en alle gegevens te gaan onderscheppen (al kunnen ze er momenteel niet veel mee, daar de echte omgeving NIET werkt 😉 ).

Misschien puur toeval dat ik net deze ochtend die phishing mail aankreeg, maar anders is het “geniaal” gezien van die bende… Blijkbaar is het dus echt een issue vandaag… :-/

 

Update

En nu zegt Argenta zelf van “Mail het maar naar de Jos, die doet het wel voor u…” 😱

 

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments