Gebruik je Google Analytics?
Vertrouw je die gegevens?

Zoja, dan moet ik je teleurstellen en erop wijzen dat er waarschijnlijk veel fake verkeer in je cijfers zit veroorzaakt door zogenaamde referral spammers. Deze “slimme” spammers gaan vie een trucje fake referrals in je Google Analytics verkeer pompen in de hoop dat dit jou als webmaster gaat triggeren om hun link te gaan bekijken.

Eind december schreef ik hier reeds een grote blogpost over op de intracto blog: Impact van Referral spam in Google Analytics.
Impact_van_Referral_spam_in_Google_Analytics___Intracto

Referral spammers ontdekken nieuwe technieken

Wat ik vandaag echter opmerk in de Google Analytics account is weer een nieuwe stap bij hen, daar ze slimmere referral spam aan het injecteren zijn in je website statistieken.

Ik merkte vandaag dat de Ilovevitaly-spammers nu een link naar een addon plugin voor Firefox injecteren in de hoop dat je deze zou gaan installeren.

mozilla add ons

Een pure spamplugin dus, die je browser vol met hun affiliate spamlinks gaat injecteren. Een nieuwe stap dus in hun agressieve praktijken.
iLoveVitaly_prOject____Add-ons_for_Firefox

Ik ben benieuwd wanneer Google hier een oplossing voor gaat brengen, want momenteel garandeer ik je dat de meeste Google Analytics accounts onjuiste data doorgeven aan onwetende gebruikers.

Update 09/04/2015

Nu beginnen ze Google wel heel hard uit te dagen met googlsucks domeinen…. 😉
googlsucks

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments