Online video is helemaal hot. Waar we enkele jaren geleden met Vine en Instagram korte video’s gingen kunnen delen, is Facebook nu native video’s op hun platform ongenadig (monopolie achtig) hard aan het pushen en is livestreamen met Meerkat of Periscope dé hipste trend.

Tijdens de afgelopen Ronde Van Vlaanderen heeft het crossmediaal productiehuis Fisheye gezorgd voor een nieuwe primeur in onze wielrennerbeleving. Voorzien van een speciale rig met 7 Gopro’s hebben ze op 3 plekken tijdens de Ronde de nodige footage gemaakt voor 3 unieke 360° filmpjes (check rondevanvlaanderenvirtueel.be). Met dank aan @fredoFredonis voor wat meer achtergrond per mail te geven.

Deze 7-tellende Gopro footage is met de nodige videosoftware aan elkaar gezet en opgeladen via de nieuwe 360 degree videofunctie van Youtube. Voor het juiste 360° effect dien je een Chrome-browser te gebruiken of nog beter de video te openen in de Youtube-app op een Android smartphone. Je ziet Virtual reality gewijs midden in de actie.


(Open deze link op een Android smartphone voor optimaal effect)

Deze 3 captaties waren een geslaagde test door de VRT en het centrum van de Ronde van Vlaanderen in het kader van de 100ste editie van de RVV volgend jaar. In het centrum van de Ronde zullen deze beelden dan ook binnenkort te zien zijn in een virtual reality Oculus Rift bril (dat speeltje dat Facebook vorig jaar heeft opgekocht voor 2 miljard $).

Dat deze storytelling variant nu mogelijk is met een hoopje GoPro’s is voor mij als all-time Gopro-fan natuurlijk super.

Ronde van Vlaanderen, wij zijn klaar voor u. Zondag; 360video storytelling vanop de ronde. Spannend. #rvv #deronde

Een foto die is geplaatst door Fredo De Smet (@fredofredonis) op

Ik ben ook benieuwd of 2015 nu de definitieve doorbraak zal worden voor de Oculus Rift, de Samsung Gear VR, low-budget Google Cardboard en alle andere Virtual Reality brillen, die op de markt aan het komen zijn. Zoals Fredo ook aangeeft zal de grote strijd echter komen op wie de gatekeeper van alle content zal gaan worden en welke technologie op die manier zal gaan winnen.

Dringend maar eens terug die Oculus Rift bovenhalen bij Intracto? 😉

Net op vrijdagmiddag is de Oculus Rift (VR bril van FB) hier bij @intractobe aangekomen. #playtime

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tim
8 jaren geleden

Leuke footage, jammer dat het werken met een GoPro installatie zoveel werk is. De komende 360 graden camera’s stitchen gelukkig direct zonder tussenkomst van externe software.