Update:
Nog enkele links naar andere nuttige Android apps:

De Europese commissie heeft de Know your rights app gelanceerd voor Android/Iphone, waarin je steeds al je rechten als consument kan vinden bij vertragingen tijdens een trein/vliegtuig-reis.

Voor wie op vakantie gaat naar het Zwarte Woud kan hier een overzichtje vinden met enkele nuttige Zwarte Woud android apps.

Vorig jaar tijdens onze roadtrip doorheen IJsland werden we voor het eerst gewaar dat reizen meer en meer geholpen wordt via de nieuwe technologie.

Zo hadden we in IJsland overal WIFI waarmee we jeugdherbergen boekten, de wegsituatie bekeken, de kans op poollicht in het oog hielden,… op mijn smartphone (zie deze Internet penetration lijst met IJsland aan de top – via @bnox).

Vorige maand waren we dan 3 weken aan het rondcruisen langsheen de oostkust van de VS en onze bagage was nu dan ook voorzien op het “digitale” roadtrippen.

In onze bagage zaten 2 tablets en 2 smartphones (1 Apple, 3 android devices), met de nodige lege sd-kaarten, volgestouwd met apps om onze reis zo comfortabel mogelijk te maken.

Overzicht aan Android apps van onze roadtrip

Natuurlijk heb je de gewone apps zoals Twitter, Facebook,.. Deze zorgen trouwens ook voor een kleine revolutie, daar we op de hele reis amper 2 sms’en hebben verstuurd. Alle andere communicatie met het thuisfront (inclusief een gratis vat Maes winnen) ging via Twitter, Facebook en mail. Ik kan me voorstellen dat deze evolutie de volgende zomermaanden voor een grote omzetdaling gaat zorgen bij de mobiele operatoren, die jarenlang leefden van de zomerse roaming-geldkoe met waanzinnige sms/bel-tarieven.

Wat Android apps die we gebruikten voor onze US-roadtrip:

  • Priority Club app: Veel gebruikt (zie mijn eerdere blogpost over onze 100K aan gespaarde PC-punten). Handige, cleane app om onze reservaties na te kijken, een nieuwe reservatie te doen en ons puntensaldo van Priority Club op te volgen.
  • TripAdvisor: De algemene Tripadvisor app met zoveel mogelijkheden voor het vinden van een goed restaurantje, monument of hotel. Enige grote nadeel is het feit dat dit een online app is en geen offline data gaat bijhouden.
  • Tripadvisor cityguide New York en Cityguide Washington DC App: Waanzinnig handige apps, die volledige offline gedownload worden en daardoor een mooie hulp zijn in die steden, zonder nood aan wifi/3g. Super handig met ook leuke wandelroutes, die je doorheen een buurt gidsen. Ook voor andere wereldsteden is er een dergelijke city guide app.
  • Toronto app: Het Canadese Toronto heeft een gein app met alle toeristische info en interactieve stratenmap.
  • The Weather Channel: In de VS keken we bijna dagelijks naar tv-zender “The weather channel” wegens de zeer goede lokale weersvoorspellingen. Ook de app was een goede manier om zoveel mogelijk het slechte weer te ontwijken.

Tripadvisor city guide app

Afgelopen maand heeft Brussels Airlines trouwens ook een Iphone app gelanceerd. Hopelijk volgt er snel een Android-versie hiervan.

Onze vakantiedagen voor 2012 zijn trouwens bijna op (na een snow-trip, windsurf-trip en 3weken US-roadtrip). Gelukkig nog wat dagen, waarmee we in het najaar wat citytrips plannen met onze gespaarde Priority Club-punten (Boedapest, Boekarest, Marrakech of wie weet nog een vakantie Turkije?).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments