Update 23/07/2012
Zoals hieronder in de blogpost te lezen was ik nog aan het wachten op een goede 12.000 Priority Club Punten van enerzijds onze Budget Rental Car (inclusief 4*bonus) en anderzijds de weekend-stay promotiecode. De Budget Rental Car punten zijn vandaag aangekomen in mijn account. Via hun “submit missing point form” heb ik enkele weken geleden een claim ingediend en deze is nu verwerkt geraakt.

Voor mijn aankomende crash-weekend heb ik nog een goedkope Holiday Inn kamer geboekt, waardoor ik na dit weekend de kaap van de 110K aan punten ruimschoots ga passeren. Nu die punten eens gaan uitgeven….

Met dank aan de vele verhalen & tips van Bart (@fotograaf) en Raphael (@raphaelcockx) ben ik het afgelopen jaar mijn vakanties ook slimmer beginnen plannen.

Naar IJsland vlogen we in september voor amper 178€/persoon en ook onze huwelijksreis/US-roadtrip de afgelopen weken werd wat leuker gemaakt door het gebruiken van alle mogelijke beschikbare travelhacks.

Hierbij een hele blogpost hoe ik stap voor stap te werk ben gegaan voor het verkrijgen van 8 roomupgrades (op 13 hotels), betere zetels in de heenvlucht, een super upgrade van onze huurwagen en genoeg hotelpunten om enkele weken gratis mee op hotel te gaan.

Priority Club

Priority Club is het hotel-spaarprogramma van een hele groep van hotelketens (Holiday Inn, Holiday Inn Express, Intercontinental, Crowne Plaza..). Het spaarprogramma staat bekend voor de mogelijkheid om snel gratis nachten te verdienen.

Je verdient standaard 10 punten per dollar op je hotelrekening (dus ook drank, roomservice, eten,… tellen mee).

Er zijn 3 mogelijke levels in het Priority Club programma:

 • Club: Het startniveau met mogelijkheid voor een late check-out en elke dag een gratis krant (meestal ’s morgens mooi voor je kamerdeur).
 • Gold elite: Vanaf 20.000 punten op een jaar kom je hierin terecht en krijg je +10% puntenbonus en sommige hotels geven je een upgrade.
 • Platinum elite: Vanaf 60.000 punten komt je op platinum status en heb je een 50% puntenbonus, roomupgrades en een extra’tje bij het inchecken (water flesjes, snacks,…).

Daarnaast hebben de Intercontinental hotels nog een eigen systeem met volgende bijkomende levels:

 • Ambassador: 1ste jaar aan te kopen voor 200$ (daarna 150$/jaar) wat recht geeft op roomupgrades, 4PM late checkout, BOGO weekend nacht (Buy-one-get-one), extra 5000 punten, Gold elite status, gratis pay-film…
 • Royal ambassador: Dit verkrijg je pas na een 50-60tal nachten/jaar met gratis mini-bar, lounge-toegang, 2-level upgrades,… Daarnaast kan je nog iemand anders ook deze status schenken, zoals Bart mocht ervaren.

In 2011 heb ik me lid gemaakt van Priority Club en dankzij enkele speciale acties al 1250 punten kunnen verzamelen. Bij de terugkeer van het BK speed in Gruissan heb ik een overnachting gedaan in de Holiday Inn van Clermont-Ferrand. Die ene (goedkope) overnachting heeft me dankzij een hele rij aan bonussen in totaal reeds 8.350 punten opgeleverd!

Daarnaast heb ik me dit jaar ook een Intercontinental ambassador membership van 200$ aangeschaft wat me naast 5000 punten ook Priority Gold elite status gaf. Voor we vertrokken had ik dus een Gold Ambassador membercard van Priority Club met een totaal van 15.000 punten, wat belangrijker overkomt (sommige van de Holiday Inn frontdesk-hostessen in de kleinere stadjes gaven toe dat ze voor het eerst die ambassador-kaart bij ons zagen).
intercontinental Ambassador package

Bonussen?

Het pluspunt aan het Priority Club programma is dat er een veelvoud aan mogelijke bonussen en promoties voorhanden is. Op gespecialiseerde fora zoals Flyertalk en websites zoals priorityclubinsider.com & frequentflyerbonuses.com kan je deze bonussen vinden en je hiervoor registreren.

Planning!
Belangrijke les hierbij is dat je een goede planning moet doen voor je als een gek al die bonussen begint te registreren. De meeste zijn namelijk maar 90 dagen geldig na registratie. Dus registreer die bonussen dan ook pas net voor je een hotelovernachting gaat doen!

US-roadtrip maximalisatie

Voor onze US-roadtrip langs de oostkust hadden we in totaal 18 overnachtingen en dit hebben we opgeplitst over in totaal 13 hotels (waarvan er 12 tot de Priority Club keten behoren).

Priority Club bevoordeelt trouwens roadtrips, daar de meeste bonussen per stay tellen en niet per night.

Met dank aan enkele stevige bonussen hebben we tot hiertoe in totaal 88158 punten verzameld. Een voorbeeldje van de bonussen, die ons het meeste hebben opgeleverd:

 • Anniversary Bonus offer: voor 90 dagen lang per STAY 1000 punten extra = 12.000 extra punten.
 • 20,000 points or 4,000 miles: Een nieuwe bonus die vanaf 1 juni tijdens de zomer per nacht 1000 punten extra geeft. Toevallig startte deze reeds voor de facebook fans vanaf 14/5. Van een perfecte timing gesproken = 17.000 extra punten.
 • Stay 8 nights get 10,000 points promotion: Elk kwartaal zijn er wel meerdere bonussen van “stay X nights get Y points”. Belangrijk hierbij is dat je maar 1 van deze promoties kan registreren! Dus even goed nadenken voor je deze bonus begint te registreren. Deze heeft ons ook weer 10.000 punten opgeleverd.

Dat ziet er dan zo uit op priorityclub.com bij de toekenning van de punten voor onze 2 laatste nachten in de L.I City Manhattan-View in NYC (onze King standard kamer van 170$ werd er alweer geupgrade naar een Balcony view kamer met kamerprijs van 250$):
Priority Club punten

Momenteel heb ik 96.580 punten en wacht ik nog op 5000 punten van een weekendtrip bonus (op Flyertalk al gelezen dat dit wel even kan duren) en onze quadruple punten van het huren van een wagen bij Budget (4*125 punten * 13 dagen = 6500 punten).

In totaal ga ik dit jaar dus al op 108.580 Priority Club punten uitkomen, waardoor ik voor een jaar Platinum status heb!

De Balcony view kamer in NYC met 2 volledige wanden uitzicht vanop de 9de verdieping.
L.I. City-Manhattan View balcony view
Het uitzicht vanuit de kamer richting Manhattan…
L.I. City-Manhattan View balcony view

De totale oogst van extra’s tijdens onze roadtrip:

 • 8 roomupgrades: met o.a. 5 nachten een Balcony view kamer in de City-Manhattan view, 2 nachten een junior suite in de Intercontinental van Toronto op de 23ste verdieping, 4 Jacuzzi-suites in Holiday Inn Express hotels,…)
 • Elke dag een krant voor de deur -> Dikke win voor een nieuwsfreak zoals mij!
 • Elke dag flesjes water + snack bij het inchecken.
 • In Toronto wachtte in de kamer een fles bubbels & fruitschaal & chocolade dessert en elke avond kwam housekeeping nog een nieuw flesje water en wat chocolade langsbrengen. Ook de pay-film “We bought a zoo” gratis gehuurd op tv.
 • Gratis onbijt/korting in restaurant/mogelijkheid tot een gratis kaas&wijn-receptie voor members en extra bonuspunten in NYC.

Die 200$ voor het Ambassador membership hadden we er dan ook al snel uit dankzij de extra’s en de vele roomupgrades en hierbij komt nog het voordeel van direct Gold elite status te hebben met bijhorende +10% bonus (2900 punten leverde dit extra op).

Intercontinental Toronto Junior Suite
Intercontinental Toronto Junior Suite
Intercontinental Toronto Junior Suite

De punten gaan we waarschijnlijk gebruiken voor een tripje naar Londen in het najaar (liefst naar een Intercontinental om onze ambassador-status te gebruiken) en daarnaast nog enkele hotelovernachtingen uit de Pointbreaks-lijst.

Deze regelmatig updated pointbreakslijst heeft hotels waar je een kamer kan boeken voor amper 5000 Priority Club punten! Met ons huidig aantal punten zouden we er dus bijna 22 nachten gratis kunnen logeren…

Zelfs met die 8.000 punten van die ene nacht in de goedkope Holiday Inn van Clermont-Fernand heb ik al een gratis pointbreaks-overnachting verdient.

Budget huurwagen

Momenteel is er een promotie waardoor je bij Budget car-rental 4-dubbele Priorityclub punten krijgt, dus 4*125 punten per dag.

Doordat Budget samenwerkt met Priority Club haalde ik dan ook direct mijn Gold Ambassador membershipkaart boven bij het ophalen van de gereserveerde huurwagen. Toeval of niet, even later reden we met een huurwagen 4 levels hoger, dan we gereserveerd hadden, door NYC.

Niets te klagen gehad over onze Jeep Liberty Limited met 3.7L motor, satelliet-radio,… Misschien was het verbruik van bijna 12l/100Km er wat over, maar het extra comfort voor onze roadtrip van 3200km was meer dan welkom.
Jeep Liberty limited 2012

American Airlines

De manier waarop we voor amper 340€ heen-en-weer richting NYC vlogen is misschien niet helemaal kosjer, dus daarover twijfel ik nog om dat helemaal online te gaan uitleggen (tip: zaterdag 2 juni waren er 2 lege plaatsen op een vlucht LAS-LAX terwijl wij al thuis in onze tuin zaten).

Wat ik de afgelopen jaren ook weer heb geleerd is dat je je altijd moet lid maken van het FrequentFlyer-programma van een luchtvaartmaatschappij. Ook nu had ik mezelf en Karlien lid gemaakt van het AAdvantage-programma van American Airlines.

Bij het inchecken in Brussel mooi onze AAdvantage-kaartjes bovengehaald en de incheckdame heeft onze vlucht Londen-NYC wel van zeer goede plaatsen voorzien.

De vlucht was met een gemoderniseerde B747 van British Airways en we hadden met 2 de middenbalk voor 4 personen voor ons en op de zitplaatsen achter ons zat niemand zodat we onze stoelen ongegeneerd plat konden leggen. Ik heb ondertussen toch al wel 70 vluchten gedaan en dit was mijn beste vlucht ooit: Super service, meer dan genoeg ruimte, goed eten en goede keuze aan films. (Dit in tegenstelling tot de terugvlucht in een overvolle/oude B757 van AA :-/).

Door een inschrijfbonus zitten we nu met een totaal van +17.000 punten in onze 2 AAdvantage-accounts. Eens kijken hoe we deze uit AAdvantage kunnen converteren naar een ander spaarprogramma. We kunnen natuurlijk ook een gratis hotelkamer boeken via de AA-website dat al vanaf 8000 punten kan in Brussel of andere steden.
AAadvantage
Onze vlucht van 2*340€ levert ons dus ook nog eens 2 overnachtingen op in hotels waar de kamers minstens 100€ voor een nacht kosten. Win!

Caesars in Atlantic City -> de klaagtip

Het enige niet-Priorityclub hotel op onze roadtrip was Caesars in Atlantic city. Een protserig casino-hotel waar we een waanzinnig mooie/grote King Deluxe corner-roomkamer op het voorlaatste verdiep hadden met zijaanzicht op de oceaan en zelfs tv in de badkamerspiegel voor amper 100$.

Na een rondje casino-kijken waren we ’s nachts wakker gemaakt door een slotenmaker, die de kamerdeur naast ons openbrak wegens een haperend slot.

Van de gelegenheid gebruik gemaakt en ’s morgens de klaag-truuk gebruikt bij de frontdesk, waarna er 10min. later een room-service breakfast van 60$ onze kamer kwam ingerold. Heerlijk ontbijten met zicht over de oceaan. Win!

Dus goede tip voor iedereen die naar de US gaat, maak gebruik van de super klantenservice en trek je stoute schoenen aan.
room service Caesars Atlantic city

Huidige status spaarprogramma’s:

Een overzichtje van mijn spaarprogramma’s. Je merkt ook dat ik van sommige programma’s al in een hogere level zit zonder punten. Dit door tijdelijke inschrijfpromoties, die je soms ziet voorbijkomen…

 • Priority Club:
  Level: Platinum Ambassador
  Expiration datum: 06/13 (Platinum) – 05/13 (Ambassador)
  Qualifying nights in 2012: 18
  Aantal punten: 96.580 (12.000 moeten nog aankomen)
 • Miles and More:
  Award miles: 4,950
 • Hilton (HHonors):
  Level: Gold (met dank aan een tweet van @fotograaf)
 • LeClub Accorhotels:
  Level: Platinum (met dank aan een tweet van @fotograaf)
  Punten: 102 (1 spotgoedkope Ibis overnachting op weg naar Gruissan)
 • Marriott Rewards:
  Punten: 2651 (businesstrip overnachting in de Marriott in Boedapest)
 • AAdvantage:
  Punten: 8731 + 8500

Nu eens kijken hoe ik wat van deze punten kan transfereren naar het Priority Club programma. Iemand een tip hoe ik best mijn Miles and more punten kan gebruiken?

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
12 jaren geleden

Nog een kleine tip voor wie een trip wilt plannen. Wij hadden sneller upgrades bij de nieuwere Holiday Inn Express & suites hotels, dan bij de Holiday Inn’s.

Hoe nieuwer het hotel hoe sneller wij een upgrade kregen.

12 jaren geleden

Allemaal met veel interesse gelezen! Ik heb momenteel enkel een kaart voor de business lounge op luchthavens, maar eentje voor hotels daar heb ik tot nog toe nog niet aan gedacht. Het overwegen waard precies!

12 jaren geleden

Sjonge, inderdaad wel erg interessant allemaal!
Ik vraag me alleen af of je wel voldoende keuze hebt in locatie en prijsklasse als je zo vast hangt aan bepaalde hotelketens.
Wij hebben nu een allegaartje aan hotels geboekt (prijs-kwaliteit-locatie de beste opties gekozen) met hotels.com en dat levert ons uiteindelijk na 10 nachten 1 gratis nacht op. Peanuts dus in vergelijking met wat jullie nu verwezenlijkt hebben! Boeiend!

Robin
12 jaren geleden

Echt tof dat je dit stap voor stap hebt uitgelegd. Ik ga het zeker ook zo proberen.
Nog één vraagje ivm de Priority Club, is er een verschil tussen Bonus en Promotion misschien? Want als ik het goed begrijp kan je dus meerdere bonussen registreren en juist één promotie. Of heb ik het fout?
Want op frequentflyerbonuses.com zie ik enkel het woord Bonus staan, wat dus zou betekenen dat ik die allemaal kan registreren…

12 jaren geleden

Bonussen kan je combineren en tellen bij elkaar op, enkel die “stay x nights get Y points” bonussen zijn specialer en daarvan kan je er maar 1 van registreren.

Naim Ben Tanfous
Reply to  Herman
10 jaren geleden

Hi Herman,

Ik ben aan het kijken om een reisje te boeken naar NY. Ik heb me ook maar eens ingeschreven op de priorityclub. Nu vroeg ik me af of het ook mogelijk was punten te sparen via boekingen op sites zoals bokking, easytobook, etc. bij dezelfde ketens.

gr, Naim

Reply to  Naim Ben Tanfous
10 jaren geleden

Even mailen naar hotel of bij inchecken je Priority club nummer doorgeven en dan is dat altijd in orde.

Momenteel grote promoties naar New-York bij alle maatschappijen:
http://www.brusselsairlines.com/nl_be/look-for/promotions/201401promo-usa.aspx

Naim Ben Tanfous
Reply to  Herman Dailybits
10 jaren geleden

Idd dat is de reden van vertrek 🙂
Alvast heel erg bedankt voor de nuttige tips op dailybits ! Je doet dit enorm goed !

gr, Naim