Wie mijn Instagram (of FB) wat volgde zag in augustus soms wat 360° foto’s (of foto’s van een 360° camera) voorbijkomen.

Met dank aan de mensen van Garmin had ik namelijk ter review de beschikking gekregen over een VIRB 360 camera. Een shockproof/waterproof 360° camera uit het hogere prijssegment van de actioncamera’s: de Garmin VIRB 360.

De specs?

Wanneer je de VIRB voor het eerst in je hand voelt, voelt de robuustheid direct met de shockproof/waterdichte behuizing en de 2 lenzen voor het 360° beeld. De 2 lenzen met elke een kijkhoek van een 200° gaan zo zorgen voor het 360° beeld.

Als je de specs ziet, dan weet je dat je in het hogere segment zit:

 • Resolutie van 5640×2816 voor foto’s en 4K voor 360° video’s
 • Op de “mindere” fullHD mode heb je 120fps (beelden per seconde), dus ideaal voor slowmotion montage nadien
 • 4 microfoons voor 360° audio (je kan ook via bluetooth een externe microfoon aansluiten
 • Het Garmin G-Metrix gps-systeem voor het opnemen van snelheid, locatie, hoogte,…
 • Waterdicht tot 10m
 • wifi connectie voor de VIRB app op smartphone
 • Een super handige grip/tripod – ik wil deze ook voor mijn Gopro camera’s!

Voice als nieuwe interface

Dat voice de nieuwe interface gaat worden wisten ze in West-Vlaanderen 10 jaar te vroeg, maar stilaan is het wel duidelijk. In mijn wagen doe ik reeds veel via voice, die Google Home op mijn bureau doet zijn ding en ook Garmin weet het nuttig te integreren.

Als actiesporter is er niets handiger dan gewoon “Garmin start recording” te kunnen zeggen om een nieuwe video te starten. Ideaal als actiesporter met handschoenen aan!

Daarnaast is de smartphone app ook zeer eenvoudig in gebruik en kan je hiermee de camera vanop afstand gebruiken en de beelden direct uploaden naar je social media kanalen.

360° foto’s en video’s

Het leuke aan 360° foto’s is natuurlijk dat je ze stoer op bijvoorbeeld Facebook kan delen en je daar het 360° effect krijgt (zie deze onderstaande foto op FB). Spijtig dat de FB embed code nog niet volgt.

Het nadeel is natuurlijk, dat je er zo weinig mee bent en 360° foto’s niet veel zeggen. 😉

Onderstaande voorbeeld is daarnaast een 360° timelapse video van een feestje in Duitsland met wat vrienden in 4K.

Let op: Wanneer je een 360° video wilt opladen op Youtube, moet je dus zeker even deze stappen volgen om er zeker van te zijn, dat Youtube mooi de 360° feature activeert.

De VIRB 360 in Gopro land

Wie deze blog al langer volgt weet dat ik reeds vele jaren een grote Gopro-fan ben en dus een hele set thuis heb liggen. Met Gopro gaat het ondertussen niet zo goed meer daar zijn in de meest foute positie zitten, die je kan hebben als product: recht in het middensegment.

Onderaan zijn er in het segment van actiecamera’s de vele goedkope Chinese copycats verschenen en bovenaan de markt komen er nieuwe uitdagers zoals deze VIRB 360. Dit geeft dan ook volgend resultaat voor GoPro op zijn aandelen.

Garmin is natuurlijk wel zo slim geweest om een tussenstuk te voorzien, zodat je de Virb 360 camera kan gebruiken met alle Gopro accessoires. 👌

Is het wat?

Ik zie zeker mogelijkheden voor specifieke doelen. Ben je een actiesporter/racer/dronepiloot/… of werk je voor een toeristische dienst, dan zijn 360° beelden zeker een meerwaarde. Voor iemand die geregeld events organiseert of als dj aan de slag is, zie ik ook leuke mogelijkheden.

Maar het blijft voor mij een aanvulling bij je andere camera’s.

Enkele kleine minpuntjes:

 • Het sd-kaartje verwijderen was een leuke en daar had ik toch echt even een hulpmiddeltje nodig met mijn grote vingers.
 • Het prijskaartje van 799EURO is stevig natuurlijk
 • Je hebt een goede box nodig om de lenzen niet te gaan beschadigen. Los in een rugzak gooien zou ik niet aanraden.
 • De batterijduur houdt het een uurtje vol. Dus koop zeker een extra batterij of voorzie je van een stevige noodlader om de batterij op te laden.

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments