Wat velen ook niet weten is dat mijn blog ook mijn persoonlijk dagboek is, waardoor ik kan opzoeken dat ik 9 jaar geleden op maat gemaakte oordoppen heb laten maken (Variphone MEP-2G oordoppen van Audionova). Dit nadat mijn vrouw na Tomorrowland 2012 toch wel echt last had van oorsuizingen (die gelukkig zijn verdwenen). Toen was het dus tijd om na 16 jaar fuiven/td’s en discotheken zonder oorbescherming (1997 – 2013) , toch maar eens aan mijn oren te beginnen denken. Je hebt er maar 2… 😉

Ondertussen zijn we 9 jaar verder en gebruiken we onze op maat gemaakte oordoppen dus nog steeds, al is dat niet ideaal meer en voelen ze nu soms zelfs oncomfortabeler aan. Ik moet dus dringend eens een lektest laten doen en kijken hoe de kwaliteit nog is van deze harde oordoppen.

 

Enter het Belgische Loop earplugs

Loop is een Belgische startup gestart vanuit een persoonlijke nood van de oprichters voor comfortabelere gehoorbescherming. Doorheen de afgelopen covid-jaren is de wereldwijde groei hard gegaan en nu de knaldrang overal aan de gang is, is het een explosieve internationale expansie die bezig is (waardoor ze ook reeds opgepikt zijn door alle grote internationale media, zoals deze Wired review).

We spreken hier dan ook over een groei in meer dan 30 landen.

Via een professioneel gesprek kwam ik vorige week dan ook bij Loop earplugs terecht en gaf ik aan, dat voor ik voor hen wilde werken ik hun earplugs wel eens wilde proberen. Een setje Loop Earplugs Experience (in het zwart) is dan ook mijn richting uitgekomen.

 

Mijn ervaringen met de Loop Experience Pro oordoppen?

Mooi net op tijd aangekomen voor ons jaarlijkse uitstapje naar Arsenal in de Lotto Arena. Zij hadden als echte liveband natuurlijk ook wat last van knaldrang en brachten een best off setlist waar het vanaf nummer 1 feest was. 🥳 Daar we op het middenplein stonden een ideale testlocatie voor de Loops.

Mijn ervaringen:

  • Je kan ze goed aanpassen door de verschillende tips, die je in de verpakking kan terugvinden en eenvoudig omwisselen (ik heb zelf voor de grootste L maat gekozen).
  • Super comfortabel (je voelt ze amper) en hier ga ik deze zomer zeker een dagje Tomorrowland mee uithouden.
  • Zeer goede geluidsdemping (ze geven aan dat de experience plugs een demping van 18-20 dB doen) en de muziek kwam nog steeds mooi door (dit zijn niet van die cheap ass gratis oordopjes die ze verplicht op festivals moeten uitdelen). Met de Loop mute opzetstukjes kan je bij de Experience Pro earplugs nog 5dB extra demping toevoegen.
  • De hogere tonen worden duidelijk minder gedempt, dan diepere bassen.
  • Door het design zijn ze veel eenvoudiger in te doen en uit te doen dan mijn op maat gemaakte (je twist ze vast in je oor).
  • Het kleine doosje om ze op te bergen is ideaal om mee te nemen.
  • Je kan kleurtjes kiezen, maar design/fashion en ik zijn. 🙈🤷‍♂️😅

 

Als ik ze naast elkaar leg, dan zie je natuurlijk het verschil. Enja, die op maat gemaakte zullen uiteindelijk een betere muziekwaliteit hebben, maar de beste oordoppen zijn nog steeds deze die zo comfortabel zijn dat je ze steeds draagt bij events.

Ik ben dan ook van plan om nog een setje te bestellen en dit standaard in de wagen te leggen.

Door een story op Instagram heb ik pas echt leren kennen hoeveel vrienden van me deze reeds gebruiken.


Wat kosten deze (met een kortinglink)?

De verschillende modellen (Quiet, Experience en Experience Pro, Engage,..) komen op een prijskaartje van 15-25-35 EUR  (deze link geeft je 15% korting). Reken voor op maat gemaakte oordoppen rond de 120-160EUR.

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments