Reviews, reviews, reviews,…. Ales ik op alles ja zou zeggen, dan zou ik me dagelijks enkele uren kunnen bezighouden met het reviewen van smartphones, tv’s, gadgets, tools, laptops,…

Ik heb dus al lang geleerd om niet meer op alles ja te zeggen en enkele zaken, die me direct prikkelen toe te laten. 1 van deze producten was alvast zeker de Samsung Flip. De flip?

De Flip is dus een digitaal 55 inch groot whiteboard met de nodige business features en digitale toeters en bellen.

 

Wat vang jij daar nu mee aan in je Dailycave?

Een 55 inch display krijg ik inderdaad zelfs niet binnen in mijn Dailycave en mijn kinderen wil ik ook niet volledig loslaten op dit scherm, maar gelukkig is er voor alles een goede oplossing.

Bij Intracto hebben we een 12tal thematische meetingzalen (gaande van een Finse sauna over een Disco tot een blackroom). Deze meetingzalen worden dagelijks gebruikt voor brainstorms, contractbesprekingen, … en zijn meestal voorzien van grote whiteboards (waarop er al eens creatief wordt gedaan). De ideale testlocatie dus om een Samsung Flip binnen te rollen en de collega’s eens vrij spel te geven.

De belangrijkste eigenschappen op een rijtje:

  • 55 inch 4K scherm -> 3840 x 2160 pixels
  • Aansluitingen: wifi, ethernet, USB en HDMI
  • Horizontaal en verticaal te gebruiken (de Flip weet je wel)
  • Een goede 60kg van gewicht
  • Intern geheugen van 8GB, waarvan nog een goede 5,5GB beschikbaar is
  • Security via pincodes

samsung flip review digital whiteboard

De installatie (en connecteren op een wifinetwerk) nam met 2 man niet meer dan 15minuten in beslag (de Flip zit trouwens in de 2 grootste dozen die ik al bij onze receptie heb zien aankomen), met dank aan deze super goede Youtube video (wie leest er nog gebruikershandleidingen?).

Ervaringen met de Samsung Flip?

Je kan eenvoudig alles importeren (vanop een USB stick of netwerkdrive) en aan de slag gaan met geïmporteerde designs, wireframes,… om met de bijgeleverde stylus-pennetjes te krabbelen, tekenen en alles te herschikken in de juiste collage. Je kan hierbij met 4 personen tegelijkertijd aan de slag op het board.

Ik zie me dit zeker gebruiken tijdens mijn opleidingen en workshops. de whiteboards in onze meetingzalen (maar evengoed tijdens mijn lessen in Thomas More) gebruik ik steeds voor het maken van schema’s om alles verder te verduidelijken. Het concept HTTPS zal je mij bijvoorbeeld altijd zien tekenen, zodat iedereen weet hoe en waarom dit zo belangrijk is. 😉

Het tekenen kan dus eenvoudig met een bijgeleverde styluspen of met je vingers. Afvegen doe je gewoon met je hand een veegbeweging te maken. Met dank aan de historiek-functie vond ik bijvoorbeeld dit meesterwerk van enkele collega’s. 😉

samsung flip review digital whiteboard

Je hebt opslagruimte voor 20 pagina’s, waardoor je eenvoudig kan switchen tussen verschillende schema’s en aantekeningen. Exporteren kan natuurlijk op verschillende manieren online of via USB.

 

Samsung SmartView

Waar apple zijn Airplay heeft tussen Apple toestellen, heeft Samsung dus SmartView en laat ik nu een Samsung S8 hebben met deze functie (om eerlijk te zijn was dit icoontje me zelfs nog nooit opgevallen).

samsung flip review digital whiteboard

Via SmartView stream je eenvoudig naar een Samsung smart TV of dus ook naar deze Flip. Zo zie je me hier mijn smartphonescherm streamen terwijl ik met mijn smartphone een foto neem van het scherm, waarop mijn smartphonescherm staat, waar je dus een foto ziet van het scherm….

samsung flip review digital whiteboard

Conclusie?

Best leuk om te gebruiken, maar je moet je er wel tot aanzetten om de stap te maken. Een oldskool whiteboard blijft toch nog steeds de magie hebben om snel schema’s te tekenen (en te vloeken dat je weer een verkeerde stift hebt gebruikt).

De Installatie en het gebruik gaan echt super eenvoudig en iedereen is er zo mee weg.

Het prijskaartje is met een goede 3150EUR natuurlijk gericht naar de zakelijke B2B werkomgevingen en niet echt voorzien om thuis als kinder tekenbord te gaan gebruiken (tov. de concurrentie is deze prijs wel zeer scherp, daar je al snel +8.000EUR ziet bij vergelijkbare toestellen).

Een minpuntje is misschien ook de grote brede voet (waardoor alles super stabiel staat), maar waardoor je de Flip ook niet meer eenvoudig door een deur kan rollen naar een andere meetingroom.

samsung flip review digital whiteboard

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
maatje
5 jaren geleden

hoi! hoe is je ervaring met laptop apple en deze flip?