Ik zag vrijdagnamiddag deze tweet voorbijkomen:

https://twitter.com/percept/status/1030439584314925061

En inderdaad door te surfen naar myaccount.google.com/purchases kreeg ik al mijn online aankopen te zien, die ik had gedaan bij bol.com, Coolblue, Amazon,… Yep deze emoji is dan wel op zijn plaats als je dit voor het eerst ziet 😱

Wat lezen in de helppagina’s brengt de volgende zaken naar de oorsprong van deze data:

  • Orders placed using Google services, like Google Play Store, Google Express, or through the Google Assistant.
  • Order receipts or confirmations received in Gmail.

De eerste bron dat kan ik wel begrijpen, daar alles via hen loopt.
Die 2de bron is natuurlijk wat meer tricky en doet vooral denken aan het verhaal van Unroll Me.

Privacy en waarom Google dit doet?

Google geeft duidelijk mee, dat deze historiek enkel door jou kan bekeken worden “Only you can see your orders”.

MAAR natuurlijk is dit een zeer mooi bewijs dat we er niet kinderachtig mogen overdoen en dat gmail 1 van de grote dataleveranciers is voor Google naar trends en toekomst.

Stel je even voor wat je kan doen met de anonieme e-commerce data van alle Gmail gebruikers? Puur statistisch en geanonimiseerd kan je dan perfect de trends en opkomende spelers tot in het detail gaan analyseren…

Zeker in combinatie met de aankomende voice revolutie, waar de natte droom van de online spelers de online e-commerce revolutie is via voice.

Online purchases verwijderen uit dit overzicht?

Na wat testen blij dit overzicht een real-time view te zijn op de aankopen in mails in je Gmail mailbox.

Het gaat hierbij niet enkel om @gmail.com mails, maar bijvoorbeeld ook mails die je via POP3 vanuit een andere account in Gmail laat binnenkomen.

Zonet heb ik dit even getest door de mails rond die Bol.com aankoop te gaan verwijderen in gmail en dit item verdwenen dan ook in realtime in het online purchases overzicht.

Wil je dus niet dat dit online overzicht jouw koopverslaving toont, maak dan een filter in Gmail om alle koop-gerelateerde emails te gaan verwijderen (of gebruik een niet-gmail emailadres hiervoor).

Enja het gebruik van de gratis versie Gmail moet je natuurlijk zelf ook afwegen, bij betalende G Suite accounts is dit overzicht leeg trouwens….

 

Ideetje van een collega vanuit onze Slackaccount

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ron2010
5 jaren geleden

Op zich heb ik er geen probleem mee dat Google dit opslaat om zo hun dienstverlening naar klant toe plus de totaalbeleving van Android te optimaliseren. In principe kan alleen jezelf die informatie raadplegen dus oh zo fijn. Mijn Nokia 7 plus is eigenlijk mijn bank, mijn secretaresse, mijn reisgids, mijn digitale it’s me id kaart, enzovoort…. Gewoonweg de perfecte assistent die overal en altijd raad weet en doet wat ik vraag.

Yves Verhaeghe
5 jaren geleden

Ik vind het hele Google privacy gedoe overrated. Wees blij dat ze duidelijk communiceren wat ze bijhouden en dat je het kan uitzetten als je wil. Idem voor locatiegeschiedenis, speech commands, …. We staan allen te springen als google snapt dat je nog een betaling moet doen of ontvangen. Als je assistant zegt dat je pakketje vandaag geleverd zal worden krijg ik stiekem een kleine glimlach.

Een assistant dat je gedrag en geschiedenis niet kent is waardeloos. Zolang ze eerlijk zijn rond wat betaalde content is en ze geen info ongeauthriseerd aan 3e partijen gaan geven lijkt er mij geen vuiltje aan de lucht.

Yves Verhaeghe
5 jaren geleden

Nog even aanvullen: (edit lukt niet)

Dat ze nuttige info uit je mail haalden (bioskoop tickets / vlucht info / payments / shipping) was toch al jaren gekend ? Een eenvoudige zoekopdracht leert me dat er zelf hier over bericht werd. https://www.dailybits.be/item/google-inbox-gmail-data-verrijking/ Enige drama is dus dat ze het duidelijk communiceren en in een overzicht gieten. GDPR en die shizzle draait toch net rond transparantie ?

Yves Verhaeghe
5 jaren geleden

Last but not least. 4 jaar geleden wisten we dit niet eens. Toen waren we er zelf superenthiousists over …. What happened ? Heeft Bart Noppen aandacht nodig ? Of heeft het echt 4 jaar geduurd om door te hebben dat google nuttige info uit je mailbox haalt ? https://twitter.com/dailybits/status/534740718154424320 ?

Bart Noppen
Reply to  Yves Verhaeghe
5 jaren geleden

“Heeft Bart Noppen aandacht nodig ?”

Het is vrij simpel. Ik ben/was één van de grootste Google voorstanders die je kon vinden de afgelopen 15 jaar maar ze gaan gewoon te ver.
Er staat op die pagina (myaccount.google.com/purchases) helemaal niet waar dit vandaan komt. Pas na doorklikken en een info-icoontje van 5×5 px rechtsbovenan geven ze aan dat dit uit Gmail komt. Dat ze je email scannen op keywords om targetted ads weer te geven was inderdaad geweten, maar dat ze van dergelijke lijsten aanleggen is er voor mij over en ik ben begonnen met naar een andere mail provider over te schakelen.