Afgelopen week was het weer van hacker summercamp in Las Vegas, waarbij verschillende conferenties voor hackers worden gecombineerd tot 1 week hackplezier (en onze Belgische ethical Hacker Inti de HackerOne competitie even ging winnen).

Een week dus dat vele mensen, die met privacy bezig zijn in de stad aanwezig zijn en er een soort kat-en-muis spelletje wordt gespeeld, daar de FBI en co ook aanwezig is op deze events (zoals Marcus Hutchins vorig jaar mocht ervaren op de luchthaven bij zijn vertrek).

Deze week bracht dan ook de nodige privacydrama rond een nieuwe hotelregel, die ook voor de gewone toerist goed om weten is.

“Daily inspections by security”

Vorig jaar in oktober opende een schutter vanuit zijn hotelkamer in het Mandala Bay hotel het vuur op een concert met grote gevolgen. 1 van de maatregelen die hierrond nu getroffen is in de grote hotels in Vegas is meer controle van hotelkamers.

Laat je dus een dag het “Do not disturb” bordje hangen aan je deur, dan zal je een zeer grote kans hebben, dat security jouw hotelkamer even komt doorzoeken en bekijken. Dit om er zeker van te zijn, dat je geen wapenvoorraad in je hotelkamer aan het verzamelen bent. Dit staat nu ook in de kleine lettertjes op die typische deurhangers.

Deze securityinspecties waren blijkbaar best hevig in het bekende Caesar Palace hotel in Vegas, waar de meest beruchte Hackerconferentie Def Con plaats vond. Zo verschenen er getuigenissen op Twitter van security die plots binnenviel, terwijl iemand zich stond om te kleden of te douchen en werden er foto’s gemaakt van alle hacker gerelateerde items op de kamer.

Ook de organisatie liet zich dan ook horen hierover.

Ga je dus naar Vegas op honeymoon om 2 dagen je hotelkamer niet uit te komen, wees dan gewaarschuwd dat voor lange tijd dit bordje aan je deur hangen ook kan betekenen dat je bezoek krijgt van de hotelsecurity. Via Twitter lees je trouwens dat in andere grote US steden dit ook begint op te komen en in de Disney hotels is dit ook reeds in voege.

 

 

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Herman Maes
5 jaren geleden