Wie me wat volgt weet dat ik nu al enkele jaren Samsung S-smartphones gebruik (S8 -> S10). Afgelopen januari twijfelde ik enkele dagen om in te gaan op het inruilvoorstel dat beschikbaar was bij Samsung om naar de nieuwe S21 over te stappen. Maar ik ben nog steeds zeer tevreden van mijn huidige Samsung S10 (goede 2 jaar in gebruik) en blijf deze dus nog even gebruiken.

Het valt hierbij op dat ook Samsung heeft ingezien, dat een langere levensduur van hun smartphones iets is waar ze ook moeten op gaan inzetten. Zeker bij Apple is het gekend dat iPhones vele generaties kunnen genieten van de laatste iOS updates en dat je bij een Android model al blij mag zijn als je nog 2 jaar updates ontvangt.

Zo liet Samsung dan ook recent weten, dat ze voor hun smartphones (Z, S, Note, A, M, XCover en Tab series) vanaf nu 4 jaar minimaal securityupdates gaan ontvangen. Een grote stap vooruit, die ook een nieuwe wereld opent van het doorschuiven van een smartphones van ouders naar kinderen of de wereld van refurbished smartphones bijvoorbeeld.

Unai Play smartphone case

Bij een Intracto klant zag ik onlangs de Unai Play case voorbijkomen, die een unieke smartphone case voor o.a. de Samsung S10 op de markt hebben gebracht (met daarnaast ook voor de iPhone X en iPhone XS). Waar ik dan toch echt wel eens het concept van opwaarderen van een huidige S10 smartphone wilde zien. Een reviewexemplaar kwam dan ook al snel mijn richting uit, om het eens met mijn S10 te gaan testen.

Mobile gaming is groot en wordt ook steeds geavanceerder. Unai is een Belgische startup die nu een competitive edge geeft aan mobile gamers, door een specifieke gaming case te gaan aanbieden, die je extra gaming mogelijkheden geeft.

Unboxing en installatie?

De installatie van deze case is echt kinderspel (mijn S10 uit zijn huidige Otterbox case halen heeft me 10keer meer moeite gekost).

De Unai case heeft een glazen boven en achterkant en is tot op de mm exact gepast voor de S10. Je legt je smartphone erin en via de magneetjes sluit de case zich mooi.

Hier komen we dus wel bij een eerste vaststelling: Dit is geen bulletproof case om je smartphone los in een rugzak te gaan gooien en vervoeren. De magneetjes werken zeer goed om alles mooi af te sluiten, maar een val van 2m hoog ga ik er niet mee proberen (ook door de glazen front en backend).

Na de installatie heb ik direct enkele zaken getest:

  • Draadloos opladen kan nog altijd perfect (iets wat ik altijd direct test met een case trouwens). 👌
  • Je kan nog perfect het touchscreen gaan bedienen doorheen het glas door, maar je moet er de eerste minuten even aan wennen, daar het wat stroever aanvoelt en werkt.
  • Je krijgt dus inderdaad enkele extra gameknoppen erbij, waardoor je een soort mini-gameconsole gevoel krijgt in je hand. Deze geven het signaal door naar de juiste zone op je scherm (via de glazen voorkant).

Deze extra gameknoppen gaan je natuurlijk niet bij Bubbleshooters of Farmville (bestaat dat nog?) extra gaan helpen, maar zijn vooral voor FPS (genre Fortnite en co) en racegames een extra meerwaarde (zie dan ook het lijstje met games die ze specifiek ondersteunen).

De spelervaring met de Unai Play gaming case?

Ik ben geen gamer (niet desktop of niet mobile). Vroeger in mijn studententijd begin jaren 200 speelde ik nachtenlang Age of Empires, Tony Hawk of Quake 3, maar de afgelopen 15 jaar heb ik altijd wel iets anders wat mijn tijd inneemt (zie deze blog bijvoorbeeld🙈🤷‍♂️). Nu dat mijn kinderen ouder worden en zich toch echt wel als gamers aan het profileren zijn (Roblox is de hit bij de zoon), probeer ik ook wel wat te volgen en samen met hen te ontdekken.

Voor de review van deze gaming case heb ik Asphalt Extreme geïnstalleerd op mijn S10. Uit een racegame ga ik sneller fun halen, dan dat ik door 13jarigen ongenadig afgeknald ga worden in een FPS game. 😅🙈

Knoppen en game ervaring zit perfect alvast, waardoor ik de meerwaarde wel zie van het gebruiken van een “afgedankte” S10 als mobile gameconsole. Ik ben te weinig gamer om het echt ten volle te gaan gebruiken, maar wanneer mijn S10 “afgedankt” wordt dit jaar of volgend jaar, dan ligt deze gaming case hier klaar en ken ik iemand in huis, die er maar al te snel bij zal zijn. 😅🤷‍♂️

De prijs van 39EUR zit trouwens perfect in het prijspeil van andere premium cases (ik heb het niet over dat goedkoop plastic dat wat rond je smartphone zwabbert).

 

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments