Neen met traditionele kunst heb ik echt weinig, maar daarentegen ben ik wel een fan van de nieuwe generatie “digitale” kunstenaars. Zo heb ik hier een limited print versie van het covid laatste avondmaal van Musketon liggen (dit moet nog eens ingekaderd worden). En voor wie me wat volgt, weet dat ik ook een grote fan ben van het werk van Gentenaar Dries Depoorter.

Ik heb hier al wel wat liggen van hem, zoals zijn scratch & win social project, maar evengoed een ingekaderd Jaywalking frame (via een publieke verkeerscamera in Canada is deze overtreding van door het rood licht wandelen gecapteerd tijdens een expo van zijn kunstproject Jaywalking).

Shortlife – A Clock to remind you that life is short🫣

Ik was al lang aan het twijfelen om ook zijn Shortlife mini-kunstinstallatie aan te schaffen en deze week maar eens de bestelling gedaan.

Shortlife bestaat uit een met de hand geassembleerde PCB met een display. Bij de bestelling geef je naam, geboortedatum, geslacht en land door. Deze zaken worden geprogrammeerd en gaan dan de WHO statistieken gebruiken om te tonen hoeveel % van je leven er reeds “voltooid” is volgens de officiële WHO statistieken.

Dit is de V2 van Shortlife, je kan ook een nieuwere V3 versie bestellen (met extra display en andere achterkant).

Mijn exemplaar is blijkbaar nummer 516 in de maximaal 1 miljoen exemplaren die hij er ooit van wilt maken… 😅

Na het uitpakken moet je nog even de juiste datum en uur instellen, waarna Shortlife actief gaat worden en op de display het percentage begint te tonen… 🫣

Wie vanaf nu dus videocalls met me doet en mijn achtergrond in mijn homeoffice ziet, kan eens kijken hoever het nu staat met mijn percentage… 👀

Enja blij dat ik hiermee een creatief persoon weer een beetje kan sturen. Daarnaast is het weer een dagelijkse reminder van het leven. Zelf ben ik nog steeds super blij, dat ik exact 1 jaar geleden mijn vaste freelance opdrachtgever achter me heb gelaten om nog meer vrijheid te hebben en vooral er nog meer te zijn voor het gezin, de kinderen, op woensdagochtend gewoon bij mijn ouders gaan bijpraten,…

 

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments