Simpele NAS-oplossing

NAS staat voor Network Attached Storage en is dus niet meer dan extra harde schijf ruimte, die bereikbaar is via u netwerk. Ik heb afgelopen dagen een super simpel LAN NAS-doosje aangekregen. Dit komt mooi op de zolder en wordt aangesloten op ons thuisnetwerk met daarin een 320GB harde schijfje. Alle pc’s/laptops op ons netwerk gaan dan aan deze extra harde schijf ruimte kunnen komen. Waarom wil je nu zo een oplossing?
1. voor het delen van enkele bestanden, die iedereen nodig heeft.
2. automatisch backupscriptje laten lopen, zodat alle belangrijke files mooi op dat nas-doosje worden gebackuped.
3. wat extra ruimte voor muziek/films komt zo vrij…

Daarnaast is het grote voordeel dat er een Nederlandse blogger zorgt voor updates van de interne firmware. Ik ben trouwens van plan ?n van de weken mijn pc eens volledig leeg te maken en vista 64bit erop te zetten. Leve de toekomst… 😉
nas

koopgegevens:
Ik heb het gekocht van ebayverkoper techladen op ebay.de (al 2546 positieve kopers!). Je kan het doosje terugvinden in de producten die hij aanbiedt, onder de naam NEU NAS Server 3,5″ HDD GEH?USE SAMBA FTP USB 2.0 LAN. Meestal gaan ze voor iets tussen de 30-40? buiten en daar komt nog een 17? verzendingskosten bij, maar de verzending is dan ook met TNT en is max. 2 dagen later aan huis! Dus biedt op 1 van zijn doosjes een mooi bedragje en je hebt het een weekje later bij je thuis.

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.