NAS staat voor Network Attached Storage en is dus niet meer dan extra harde schijf ruimte, die bereikbaar is via u netwerk. Ik heb afgelopen dagen een super simpel LAN NAS-doosje aangekregen. Dit komt mooi op de zolder en wordt aangesloten op ons thuisnetwerk met daarin een 320GB harde schijfje. Alle pc’s/laptops op ons netwerk gaan dan aan deze extra harde schijf ruimte kunnen komen. Waarom wil je nu zo een oplossing?
1. voor het delen van enkele bestanden, die iedereen nodig heeft.
2. automatisch backupscriptje laten lopen, zodat alle belangrijke files mooi op dat nas-doosje worden gebackuped.
3. wat extra ruimte voor muziek/films komt zo vrij…

Daarnaast is het grote voordeel dat er een Nederlandse blogger zorgt voor updates van de interne firmware. Ik ben trouwens van plan ?n van de weken mijn pc eens volledig leeg te maken en vista 64bit erop te zetten. Leve de toekomst… 😉
nas

koopgegevens:
Ik heb het gekocht van ebayverkoper techladen op ebay.de (al 2546 positieve kopers!). Je kan het doosje terugvinden in de producten die hij aanbiedt, onder de naam NEU NAS Server 3,5″ HDD GEH?USE SAMBA FTP USB 2.0 LAN. Meestal gaan ze voor iets tussen de 30-40? buiten en daar komt nog een 17? verzendingskosten bij, maar de verzending is dan ook met TNT en is max. 2 dagen later aan huis! Dus biedt op 1 van zijn doosjes een mooi bedragje en je hebt het een weekje later bij je thuis.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
marc vermeir
17 jaren geleden

Herman

Wat mag dat kosten ?

Marc

herm
17 jaren geleden

nieuw van een verkoper 50? inclusief verzending op ebay.de…

is wel zonder harde schijf, maar bij forcom.be kost een 320gb ata-harde schijf minder dan 100?. Dus 150? voor het geheel, maar dan kan ik ook een tijdje voort…

marc vermeir
17 jaren geleden

Herman

Kan jij mij een referentie doorgeven ?
Ik zou me ook zo’n bakske willen aanschaffen.
Marc

17 jaren geleden

koopgegevens staan nu in de post vermeldt.

17 jaren geleden

DIt weekend is de NAS eindelijk online gegaan thuis met 320gig aan ruimte. Ideaal voor al mijn films/serie’s/backups. Maakt wel wat lawaai, maar werkt perfect en gaat toch anar de zolder verhuizen. Uploaden/downloaden tussen de pc/laptop en de nas haalt tot hiertoe een 4-5MB/sec.