1 woord: yiehaaaaaaaaaaaaaa

Met 4 belgen waren we vandaag op de super speedspot herkingen: pascal bel-7 (met voor het eerst zijn nieuwe loftsails blade zeilen!), wim b-30, kenny en mezelf. Marco B was in het begin ook nog even achter de havendam aan het speeden.

In het begin was het minimaal met mijn 7.5m? en was het lekker cruisen met soms eens een snel speedrunnetje achter de havendam. Het is echt een waanzinnige sensatie, eens je in het supervlakke water komt op 1m van die dam (met naast je die grote houten meerpalen) en de acceleratie krijgt. Waanzinnig verslavend! Na eent tijdje begon de wind aan te trekken en op het einde zat ik met mijn 7.5 goed overpowered bij het terug hoogte lopen (h??l goed overpowered zelfs). Nadat pascal even met mijn setje had gevaren, heb ik op zijn aanraden de mastvoet nog enkele cm’s meer naar achteren gezet (geeft meer lift).

De eerstvolgende speedrun, die ik daarna deed was super. Alles klopte: perfecte vlaag, ik kon mooi dicht bij de dam in het vlakke gedeelte, genoeg tijd om mijn houding te verzorgen (achterbeen buigen, voorste been strekken en het boardje laten lopen en zijn eigen weg laten zoeken),…. Ik was dan ook hard aan het roepen, toen ik daarna die 54km/u op het gps-schermpje zag staan.

Het is nog altijd niet mijn doel van 60km/u, maar mijn set vandaag was dan ook niet echt aangepast: groot zeil (7.5m?), veel te grote freeslalom vin (38cm, een 34cm drake proslalom vin is besteld), voetbanden op super-x mode (binnenste positie’s),…. Het was gewoon voor het eerst dat alles eens klopte en ik van mezelf 100% tevreden was van de behaalde snelheid. Wim had een +55km/u gps display (en dit met 90l slalomboardje en 6.8 mega-x gun racezeiltje), dus ik moest niet veel onderdoen vandaag.

Ik was echter te leeg en heb daarna nog 3 snelle runs gedaan voor ik stopt (als ik nog een half uurtje door had gedaan, had ik waarshcijnlijk ngo hogere gps-snelheden kunnen halen, maarja…) en me achter de fotocamera te plaatsen voor een fotosessie van pascal, wim en kenny. Best grappig om tussen de steigers met zeilboten midden in een jachthaven in het water te plonsen met je setje.

Begin april zit ik met o.a. wim en pascal 2 weken in zuid-frankrijk voor de naish speedparty-week in leucate en de belgische speedweek in Gruissan. Nog enkele trainingssessie’s zoals vandaag en dan ben ik zeker daar mijn persoonlijke 60km/u-grens te doorbreken.

gebruikt setje:
starboard s-type 115 2007
gun sails booster 7.5m? 2006
drake freeslalom 38cm vin

gps-results:
Gemiddelde snelheid (5*10sec) : 48.78 kmh (52.9 49.2 47.7 47.7 46.4)
Max. GPS (display) : 54.3 kmh
Max. 2 sec. (software) : 55.8 kmh (eindelijk door de 30 knopen grens)
100 m run : 53.2 kmh
250 m run : 51.7 kmh
500 m run : 46.5 kmh
sessie op gps-speedsurfing.com

Eerste selectie uit mijn foto’s van pascal Bel-7, wim B-30, kenny en marcoB

De foto’s in middelformaat staan allemaal in een zipje. De foto’s in groot formaat zijn te vekrijgen op aanvraag… 😉

Herkingen-local Marco B overtreedt de snelheidsreglementen van de vaargeul


Pascal blij met zijn nieuwe loftsails blade slalomzeiltjes

Pascal, wim, kenny spelen fotosessie’tje

pascal dus h??l blij met zijn nieuwe zeiltjes

syncrhoon gijp foto-sessie’tje (met dank aan mij is deze super foto dus mislukt kwa kadrering 🙁

pascal en wim

Marco en pascal op de speedstripblank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
17 jaren geleden

Mooi Herman, ik wist helemaal niet dat je foto’s aan het maken was! Kan je me de orginele opsturen naar balm@kochind.com?

Dank je wel!

Wim Claessens
17 jaren geleden

Bedankt Herman voor de leuke foto’s
Het was een lekker dagje varen daar .