Snapchat de hippe chatapp (van het spookje) voor de jeugd, die ik (en vele andere leeftijdsgenoten) toch wat meewarrig bekijken en ons vooral afvragen wat we ermee moeten. Snapchat mag dan pas sinds september 2011 gelanceerd zijn, ene Mark had er meer dan 3 miljard $ voor over (weten we nu door de Sony hack).

Ik had mezelf verplicht de tool te leren kennen en de mogelijkheden voor de toekomst ervan te ervaren. Zeker de introductie van Snapchat Discover is inderdaad wel iets waarheen ik nieuws in de toekomst zeker naar zie toegroeien.

Ook opmerkelijk trouwens dat ter promotie van Snapchat Discover hun hele homepage op snapchat.com een grote youtube video toont (die ondertussen 353K aan views heeft). discover

Dus ik ben ook vriendjes gaan toevoegen, een Snapchat verhaal gaan bouwen en beginnen volgen wat ze bij Sporza op het WK veldrijden deden en wat Snapchat-lover Hannes (username hannes_bhc) allemaal uitsteekt op zijn Snapchat account.

Maar 1 cruciaal foutje hebben ze daar toch gemaakt in Californië

Heel de wereld heeft dezelfde onbeperkte datalimieten als wij, denken ze daar geregeld in the valley. Je zag het de voorbij maanden al geregeld in de tweets van Hennes terugkomen, dat Snapchat door de video-berichten veel bandbreedte opeet.

Ook ikzelf zag de afgelopen weken mijn mobiel internetverbruik de pan uitrijzen en dit door die gele chatapp. Ook al gebruikte ik hem een weekje niet, dan nog vrat hij 200MB aan bandbreedte op via background data. Ook Wim @youngcrazyfool zag dit gebeuren en blogde er gisteren nog over.

Op de Android developerssite xda-developers.com staat er sinds deze week eenzelfde artikel over hoe die nieuwe Snapchat Discover optie veel background data opeet.
Snapchat-e1423540845768-1024x924

Ook in de Playstore reviews zie ik bekende gezichten over hetzelfde klagen en dezelfde beslissing nemen, die velen (zoals ik ook) momentaal maken: bye bye Snapchat!

Snapchat_-_Android_Apps_on_Google_Play

 

Wil je Snapchat toch blijven gebruiken, maar het background data issue vermijden, ga dan als Android gebruiker naar:

  • instellingen
  • dataverbruik
  • app snapchat
  • activeer “Achtergrondgegevens beperken

Ik ben eigenlijk echt eens benieuwd wat de churnrate (belangrijke KPI voor elke serviceprovider omtrent vertrekkende gebruikers) momenteel is van vertrekkende Snapchat gebruikers door deze background data bug, die blijkbaar door de introductie van de Discover optie is ontstaan.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments