Wist je dat Dailybits.be in 2015 10 kaarsjes mag uitblazen? Daarom geef ik dit jaar geregeld (ik probeer 1 keer per maand aan te houden) eens iets weg aan mijn bezoekers/mailinglijst lezers of gewoon social media volgers (Hey shops/brands/merken: jullie zien de mogelijkheden? 😉 ).

Het leuke is dat ik die nu ook gebruik om totaal onwetenschappelijke studies te kunnen doen en eens wat communicatie te hebben met jullie. Daarom de eerste 2 resultaten van dit onwetenschappelijk Dailybits onderzoek.

Januari onderzoek: welke smartphone gebruiken mijn FB volgers?

In ruil voor de kans van het winnen van een Brofish Cardboard VR bril gewoon even je type smartphone geven op een FB-post. Easy, niet? En toch maar 17 reacties. Michiel zal het niet erg gevonden hebben, dat er maar 17 deelnemers waren. 😉

De resultaten:
De resultaten zijn dan ook heerlijk onwetenschappelijk. In andere onderzoeken zouden ze nu misschien gaan besluiten, dat OnePlus One smartphone bezitters meer op Facebook zitten dan iPhone gebruikers. 😉

smartphone chart

Februari onderzoek: bedenk eens een nuttige toepassing voor een beacon

In februari was er de vraag van KBC of ik even wilde helpen met hun bureauschuiven opruimen door het weggeven van €600 aan beacons (als in 20 beacons). Nooit meegemaakt dat ik net geen 300 deelnemers aan een wedstrijd heb en meer dan 80 nuttige blogcomments op een blogpost. Het begint bijna een wetenschappelijk onderzoek te worden…

kbc beacons

Meedoen met de wedstrijd was al wat moeilijker. Je diende een geschikte smartphone te hebben, je adresgegevens achter te laten (300 mensen mogen zich nu verwachten aan Pabo catalogussen in hun brievenbus en andere spam waar ik geld mee ga verdienen) en al dan niet in een blogreactie een nuttige toepassing voor een beacon meegeven.

beacon dailybits kbc

Dus wie een (Kickstarter) startup wilt lanceren, krijgt hier wat voorzetten.

Al die startup-coaches en zelfverklaarde guru’s orakelen altijd dat je vanuit een concreet probleem moet starten als je een startup wilt beginnen. Hier heb je je concrete problemen, doe er iets mee!

1. Huisdieren tracker
Blijkbaar zoekt mijn gemiddelde bezoeker zich surf achter zijn hond, katten, cavia’s,… Simpele app en halsbandje met een beacon. Hop 1ste startupidee in the pocket.

2. Treasure hunt game
Nieuwe speelgoed hype voor dit jaar. Een treasure hunt game, zodat de 7-jarigen met hun smartphone schatten kunnen gaan zoeken.

3. robotstofzuiger met beacon tracker
Schoonmakers staan mee in de top5 van jobs, die het meest bedreigd worden door robots (volgens 1 of andere studie). Beste reactie die ik erover trouwens zag gisteren:

Momenteel is het blijkbaar nog zoeken waar die schoonmaakrobots zich weer eens hebben vastgereden in huis. Dus een simpele app, beacons in die schoonmaak/grasrobots en hoppa weer een startup-idee erbij.

4. Drones tracker
Na een drone pertotal crashen is de 2de oorzaak van afscheid nemen van een drone hem gewoon niet meer terugvinden. Een beacontracker maken hiervoor kan niet moeilijk zijn?

5. Fiets terugvinden in fietsenparking
Beacon aan je fiets en dan met je smartphone je fiets terugvinden als kotstudent, wanneer je zondagavond niet meer weet waar je je fiets half dronken vrijdagavond hebt achtergelaten in de fietsparking.

6. Tomorrowland bierhaler app
Drank gaan halen op Werchter of Tomorrowland en daarna je vrienden terugvinden in het publiek. Niet altijd even eenvoudig (behalve in onze partygroep, waar we onze persoonlijke 2m meenemen als mikpunt)! Beacon aan de spotkeeper vriend hangen en met de bierhaler app je vrienden steeds eenvoudig terugvinden.

7. Festival bier-ingraver app
Bij festivals zijn er altijd van die slimmeriken die weken op voorhand ergens bier of sterke drank gaan ingraven om deze tijdens het festival te voorschijn te gaan halen. Een bier-ingraver app met beacons lijkt de oplossing, al zal dit ook voor andere (meer luie) slimmeriken de oplossing kunnen zijn.

Hou maart maar weer in de gaten. Vermoedelijk is het dan tijd voor een onwetenschappelijk onderzoek bij mijn nieuwsbrief-lezers.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tamara De Laet
9 jaren geleden

Ohhh spijtig dat ik er niet bij ben…zal moeten blijven zoeken achter men gsm 😉 maar mijn interesse is wel gewekt voor deze blog!