Het zijn leuke tijden, waar ik overal rond me vrienden van vroeger met nieuwe startup zie afkomen, bijberoepen oprichten en gewoon met een GOFORIT-mentaliteit door het leven gaan.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de guys van Tablebooker (van oud school-genoot en we zitten in zelfde Antwerpse partygroepje), die nu continu nieuwe restaurants mogen toevoegen aan hun systeem.

Weer een nieuw startup-concept (nu van een surfvriend van me), dat momenteel aan het opbouwen is, is shoppr.be. Een nieuw online platform, waarmee je bij je gewone buurtwinkels online kan bestellen.
shoppr

Concept Shoppr

Bij meer en meer consumenten is er een drang naar authenticiteit. Je kan je koffie halen bij een Starbucks en je broodje bij een Panos, maar of je nu in Antwerpen, Brussel of Parijs bent, dat broodje zal altijd krak hetzelfde smaken.

Meer en meer zie je consumenten toch ook gewoon teruggaan de lokale broodjesbar, koffiebar of warme bakker ipv. die onpersoonlijke ketens. Het probleem voor velen van die kleine buurtwinkels/zelfstandigen is het aanbieden van een online methode om zaken te kunnen reserveren of bestellen.

Shoppr brengt nu een platform, waarmee je als consument eenvoudig online kan bestellen en als uitbater een mooie backend krijgt om zulke bestellingen te gaan verwerken.

Frontend – Backend

Als consument heb je dus de shoppr-frontend, waarmee je eenvoudig buurtwinkels in de buurt kan vinden, waar je een bestelling online kan bij plaatsen en online de betaling kan doen.
shoppr - bestellen

Langs de achterkant is er voor de uitbaters een mooie Managr-backend om zelf zaken te gaan opzetten en aanpassen. Belangrijk om weten is dat bestelling ook via fax of mail kunnen verstuurd worden, zodat je als broodjesbar perfect “offline” kan werken zonder tablet of computer achter de toog.
shoppr - managr

Het team achter Shoppr

Shoppr is een mooi voorbeeld van de Lean startup met MVP (minimum viable product) benadering. 4 Vrienden (Peter, Wannes, Frederik en Jan), die het hele platform buiten hun normale werktijd hebben opgebouwd om dit nu te kunnen lanceren.

Businessmodel Shoppr

Natuurlijk heb je bij het uitbouwen van een dergelijk platform uitbouwen een belangrijke vraag over wat je business model gaat zijn. Er zijn andere bedrijvenplatformen, die kiezen voor een online ads model. Je kan je daar dan gratis registreren en door het aantrekken van google-trafiek hopen ze met (adsense) advertenties te overleven.

Shoppr kiest voor een premium model, waarbij de uitbaters met een beperkt maandelijks bedrag toegang krijgen tot het platform. Op deze manier blijft het een clean platform, zonder storende reclame.

In de toekomst is er een afspraken-uitbreiding op komst voor bijvoorbeeld kappers, waardoor je eenvoudig online een afspraak kan maken bij je favoriete vaste kapper. De volgende weken/maanden staan nu in het teken van het toevoegen van nieuwe handelszaken, want geografisch is het nu vooral het centrum van Antwerpen, dat reeds voorzien is.

Wil je wat op de hoogte blijven, van welke zaken er toegevoegd worden op dit platform, check dan zeker de Shoppr-facebook pagina.
shoppr facebook

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments