Tussen 2000 en 2003 was ik 1 van de eerste jaren die de nieuwe IT-richting informatiemanagement & support volgde aan de toenmalige KHMechelen.

Doorheen de jaren is de naam van zowel de opleiding als de hogeschool meermaals van een update voorzien en ondertussen is de richting gesplitst in Informaticamanagement en -systemen (IMS) en een creatievere richting Interactive multimedia design (IMD). Ikzelf ben al enkele jaren met veel plezier eindwerkjury en probeer de evolutie van de richting dan ook op de voet mee te volgen.

1 van mijn jaargenoten uit mijn IMS-tijd (Joris van goodbytes.be, zie ook deze dailybits blogpost) is er ondertussen reeds enkele jaren mee IMD-docent en met 2 andere IMD-docenten heeft hij de afgelopen maanden zijn zwaar verdiende onderwijsvakantie op de campus doorgebracht.

een verlaten turnzaal in de kruidtuincampus was hen namelijk opgevallen en is de afgelopen weken met verenigde krachten van (oud)studenten en docenten omgetoverd tot “The creativity Gym”.
https://twitter.com/GoodBytes/status/376109195612798976

the creativity gym Thomas More Mechelen
the creativity gym Thomas More Mechelen

The Creativity Gym?!?!

Onder het motto “A mechanic needs a garage, creative people need a Creativity Gym” willen deze 3 docenten en de hogeschool een creatieve hub voorzien voor de studenten multimedia design. In zijn goodbytes blogpost vat Joris het als volgt samen:

Our goal is to create an environment where designers, developers and entrepreneurs can feel at home and can be free to work on whatever they desire.

The Creativity Gym will be a place where we can easily host events that bring together people in the creative industry [shoot me a message if you’re interested]. Off the top of my head I’d say the Gym would be ideal for workshops, hackatons, CoderDojo’s, meetups, …

the creativity gym Thomas More Mechelen

Jaloers!

Jaloers is wel het beste woord waarmee je mijn gedacht hierover kan samenvatten. Als student IMS was ik meer bezig met het organiseren van td’s in La Rocca of het budgetteren van onze 31 gratis vaten TD.

Als ik echter nu kijk hoe ik met mijn oudstudievrienden bezig ben met creatieve bijberoep-zaken, dan had die creativity gym toen echt wel voor onze een leuk platform kunnen zijn voor het uitbouwen van iets groots.
https://twitter.com/GoodBytes/status/375389673688141824
Ik zie die creativity gym dan ook als mogelijke startup accelerator, zoals bijvoorbeeld Idealabs in Antwerpen. Kuddos naar deze 3 docenten en vooral de Thomas More hogeschool om iets dergelijks een kans te geven.

De grote opening

Na de afgelopen dagen koortsachtige lange dagen geklopt te hebben in hun Gym ging zaterdag 7 september deze creatieve hub open.

Als eerste kregen een 20-30 tal jongeren de kans tijdens een CoderDojo, waarbij coaches jongeren tussen 6 en 18 jaar de eerste basis van programmeren bijbrengen aan de hand van leuke projectjes. Zoals Steve Jobs mooi verwoorde: “Everybody should learn how to program, because it teaches you how to think”.


the creativity gym Thomas More Mechelen coderdojo

Daarna was er dan de officiële opening door Mechels Burgemeester Bart Somers, internet experte Clo Willaerts (@bnox), Martine Tempels (ICT Woman of the Year 2012) en algemeen Thomas More directeur Machteld Verbruggen.


the creativity gym Thomas More Mechelen

Als je meer wilt weten, kan je via de verschillende social media kanalen de Creativity Gym volgen: Facebook, Twitter @gymwithus en de website thecreativitygym.be.

Bericht door The Creativity Gym.
blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
10 jaren geleden

Ik zit met het idee om er bijvoorbeeld eens een workshop over het technische aspect van bloggen te organiseren (Google author, SEO, Twitter cards, WordPress tips,….). Enige interesse hiervoor?

Bert Heymans
Reply to  herman dailybits
10 jaren geleden

Klinkt super, daar krijg je meer dan waarschijnlijk volk voor op de been. Ik kom als het in mijn agenda kan passen.

Reply to  herman dailybits
10 jaren geleden

Keep me posted Herman en bedankt voor het leuke artikel over de Creativity Gym, ik ben blij dat je het concept geslaagd vind!

10 jaren geleden

Had zoiets in mijn tijd bestaan was ik misschien wel verder gegaan in IMS (de support versie). Nu stak bij mij vooral het programmeren tegen. Al geluk leren we nu elke dag nog bij :-). Tof initiatief dus met veel potentieel.