StartupBus Europe is een hackathon-achtig event dat ik al vele jaren volg en waar ik al vele jaren wel eens aan wilde meedoen (zie deze Dailybits blogpost uit 2013).

  • Concept: 6 bussen rijden doorheen Europa naar 1 centraal punt waarbij er in de 72u tijdens de roadtrip verschillende startups/producten in elke bus worden opgestart, uitgewerkt en voorzien van een strakke pitch en demo.
  • Wie? 6 bussen uit Estland, Duitsland, Griekenland, Italië, Spanje en dus ook een eigen bus uit België.
  • Naar waar? De Belgische bus doet onderweg ook Londen aan, maar het einddoel is de Pirate summit in Keulen: Europe’s craziest startup conference
  • Welke profielen? hackers, hipsters, coders, designers, hustlers, marketeers,…

Alle info over de Belgische StartupBus in deze 2015 editie.

Dailybits zit al op de bus

Yep, na mijn eerste hackathon-ervaring eind 2014 bij onze interne Intracto hackathon (zie mijn 10 tips om een hackathon te overleven), komt deze editie eens goed uit in de agenda.

Ik heb me dan ook ingeschreven als hustler (met als bonuspunten dat ik ook wel technisch wat in elkaar kan boksen) en heb ik ondertussen mijn zitplaats in de bus gekregen.

Je kan dus die periode de nodige social media updates en nadien aftermovie verwachten van mijn Startupbus deelname!

We need you!

Allemaal leuk die Belgische bus, maar ik voel wat pressure om dat spel ook gewoon te winnen. Al is het maar, omdat Intracto in 2013 met Tom Van Mierlo ook iemand in het winnende team had zitten.

We zoeken dus nog mensen voor op de Belgische bus:

  • Webdevelopers, de hackers, die snel iets in elkaar kunnen boksen en mee out-of-the-box kunnen denken.
  • Designers, de hipsters, die ineens de frontend ook kunnen in elkaar steken.
  • Marketeers, de hustlers, die realistisch een business model kunnen bedenken, maar evengoed out-of-the-box growthtechnieken kan bedenken.

Voor de kosten van deze ervaring moet je rekenen op: 260EUR inschrijvingsgeld, hotelkosten, wat food onderweg en discounted ticket Pirate Summit.

Zie je dit zitten, vraag gerust even wat info bij mij (of conducteur op de Belgische bus @stevenbeeckman) en schrijf je gewoon in!

Check zeker ook deze docu over het Startupbus-concept.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments